Millennials bryr sig mer om balans mellan arbetsliv och karriär än karriärutveckling

Millennials är kanske en av de mest omtalade generationerna i världens historia. Artiklar, memes, inlägg, bloggar och till och med skyltar har skapats för att fördöma eller gratulera människor födda mellan början av 80-talet och slutet av 90-talet. De har dödat företag, de har bytt teknik och de har gjort omstart vanligare än någon form av underhållning som man känner till. Och allt de vill ha i gengäld är en liten balans i arbetslivet.

Enligt en nyligen genomförd studie från Jämförbart, som undersökte mer än 46 000 anställda, millennials bryr sig mer om balans i arbetslivet än vad de gör för karriärutveckling. Beviljas, de är ganska nära, med 34 procent för balans mellan arbetsliv och 32 procent för karriärutveckling, men ändå speglar dessa siffror en förändrad trend i den professionella världen: balans mellan arbetsliv och liv är mycket viktigt för tusenåriga arbetare.

‚ÄĚG√∂r inte hela tiden – l√§gg tid √•t sidan f√∂r att bara vara. Allt arbete och inget spel √§r en s√§ker eldv√§g till tr√∂tthet, s√§ger Richard Branson, grundare av Virgin Group.

När du bryter ner generationen ännu mer märker du en trend, främst att ju yngre årtusendet, desto mer bekymrad är de över karriärfrämjande. Eftersom den övergripande trenden lutar mot balans mellan arbete och privatliv som den viktigaste faktorn för att välja en karriär, är det dock viktigt att komma ihåg att 18 till 25-åringar sannolikt fortfarande befinner sig i början av sin karriär och ibland tjänar mindre än minimilön.

När det gäller de andra faktorer som lockar tusenåriga anställda kom en lycklig kultur och miljö på tredje plats över hela linjen, vilket ytterligare cementerade det som en viktig aspekt av framgångsrika företag. Hälso- och sjukvårdsförmåner och företagsuppdrag bundna till sista i alla åldersgrupper, vilket visar att helhetsaspiration inte spelar någon roll om inte det väsentliga är först.

För mer information om vad årtusenden vill ha i arbetskraften, ta en titt på hela studien här och få en bättre uppfattning om vilka faktorer som inte spelar någon roll i diagrammet nedan:

Läs mer om årtusenden i arbetskraften på TechCo