Millennials telefonberoende öppnar dem för falska appsÀkerhetsrisker

Millennials telefonberoende öppnar dem för falska appsÀkerhetsrisker

FörestĂ€ll dig ett datavirus, sĂ„ kommer du antagligen med ett otydligt webblĂ€sarfönster som sprĂ€nger en robotrösts pĂ„stĂ„ende att din “kompressor” Ă€r i fara om du inte laddar ner en skrĂ€ppostfil. MĂ„lgruppen för denna typ av nĂ€tfiske Ă€r utan tvekan en Ă€ldre datoranvĂ€ndare som inte Ă€r medveten om att datorer sĂ€llan talar i robotröster utanför videospel eller 2001: A Space Odyssey.

Men vilken typ av sÀkerhetsrisker faller Millennials för? För mÄnga avslöjar en ny studie. HÀr Àr en titt pÄ de data vi just har upptÀckt om tusenÄriga vanor och varför deras kÀrlek till sina smartphones ligger bakom deras största sÀkerhetsfel.

Millennials Àr beroende av sina telefoner

Först lite bakgrundsinformation: Telefon Ă€r de livslinjer som Millennials anvĂ€nder för att interagera med hela vĂ€rlden. Jag anvĂ€nder inte heller begreppet “livslinje” lĂ€tt – nĂ€stan hĂ€lften av Ă„rtusenden berĂ€ttade för Pew Research Center att de “inte kunde leva utan” sin smartphone 2015. En 2016-undersökning av Bank of America sammanfattar hur viktigt deras telefoner Ă€r:

“NĂ€stan fyra av tio Ă„rtusenden (39 procent) sĂ€ger att de interagerar mer med sina smartphones Ă€n de gör med sina betydande andra, förĂ€ldrar, vĂ€nner, barn eller medarbetare.”

Inget av detta Àr riktigt dÄligt. Smartphones ger dem nyheterna och sÀtter dem i kontakt med sina vÀnner. Jag vet inte varför jag anvÀnder tredje personen hÀr, eftersom jag definitivt Àr en telefonberoende Millennial sjÀlv. De Àr anvÀndbara verktyg!

Och det betyder att de faller för falska mobilappar

Falska appar Àr ett mycket större problem för Ärtusenden Àn för nÄgon annan Äldersgrupp, enligt uppgifter frÄn en ny vitbok som slÀpptes av RiskIQ.

HÀr Àr listan över de viktigaste avhÀmtningarna frÄn studien. Sammantaget lÀgger de alla till en dyster bild för framtiden för tusenÄrs telefonsÀkerhet:

”Millennials Ă€r skyldiga till att ha klickat innan de tĂ€nkte: 37 procent har av misstag installerat en app som de trodde var frĂ„n ett pĂ„litligt varumĂ€rke. Som jĂ€mförelse gjorde bara 11 procent av Ă€ldre (60+) det.

Fyra av fem Ă„rtusenden (81 procent) har klickat pĂ„ en annons pĂ„ sin mobil som marknadsför en mobilapp, film eller spel jĂ€mfört med 76 procent av Gen Xers, 54 procent av babyboomers och 32 procent av Ă€ldre. ”

Men de bryr sig ocksÄ mest om sÀkerhet

FrÄn samma studie:

“Över hĂ€lften av Ă„rtusenden och Gen Xers betraktade sĂ€kerhet nĂ€r de köpte en ny telefon (56 procent) jĂ€mfört med 44 procent av babyboomers och 38 procent av Ă€ldre.”

Denna generation stÄr inför de största riskfaktorerna och Àr mest medvetna om dem. Men ingen av dessa sÀkerhetsproblem försvinner snart, sÄ om nÄgon Millennials lyssnar: HÄll dig vaksam.