MITs hälsosensor visar även de minsta avvikelserna!

Forskare vid MIT har gjort det igen.

En professor vid MIT, Dina Katabi, har kommit med en prototyp som spårar din hälsa precis som en ful kroppsskanner på flygplatser skulle göra. Det är i grunden en enhet som kan visa avvikelser i din kropp medan du står nära den.

Hur ser det ut?

Tja, vårt fula exempel på flygplats-kroppsskanner ger en mycket vag uppfattning om hur enheten faktiskt ser ut. Här är en bummer; det är inte en vägg. Istället ser det ut som din vanliga WiFi-router som kan sitta på din pad.

Hur fungerar det?

Enheten har inga trassliga ledningar för att stödja den. Det fungerar i grunden med en radiosignal som passerar och reflekterar bort människors kroppar. När signalen återgår till rutan analyseras hela kroppen inom några sekunder. Vad som är ännu mer spännande är det faktum att en enda signal kan spåra en betydande mängd av dina hälsodata.

Enheten har använts aktivt i 200 hem i hela USA för hälsoproblem som Alzheimers, Parkinsons, depression och lungsjukdomar. Forskare vid MIT har också kommit med en teknik som diagnostiserar depression.

Rakt från hjärnorna bakom det!

Enheten är skapad av Dina Kitabi som är professor vid MIT. Dina tror att enheten kommer att kunna ersätta rejäla och dyra maskiner som normalt används för att lagra data.

Hon utarbetade vidare: “Inte bara b√∂rjar du f√∂rst√• patientens liv utan du b√∂rjar f√∂rst√• effekten av medicinen,”.

Enheten har potential att hjälpa läkarna och ge dem fyndiga råd.

Eftersom enheten använder avancerad teknik och involverar en noggrann analysprocess är dess information pålitlig.

Dinas sensor kan också korrekt övervaka en persons sömnmönster som känner när de går in i en djup sömn. Enheten mäter en patients sömngång, hjärtfrekvens och lagrar all information.

När det gäller samtycket går inte en enda bit av informationen någonstans utan sitt samtycke. Så, enheten tillgodoser förebyggande de integritetsproblem man kan ha.

Kan inte vänta med att se vad framtiden utvecklas de närmaste åren!