MIUI 10.2.1-uppdateringen ger ny genvÀg för att kalla till Google Assistant pÄ Xiaomi-telefoner

MIUI 10 Global Beta v9.2.14 kommer att lanseras i morgon, ger mörkt lÀge för vissa appar

“Med MIUI 10.2.1-uppdateringen mĂ„ste du trycka pĂ„ strömbrytaren i 0,5 sekunder för att fĂ„ fram Googles AI”

De flesta Xiaomi-smartphones har redan fÄtt MIUI 10-uppdateringen eller hÄller pÄ att ta emot den nya UX frÄn den kinesiska tillverkaren. Om du redan har ROM, kanske du har mÀrkt gestnavigationer som ocksÄ en av de viktigaste funktionerna i den nya versionen. Medan Xiaomis gester Àr en fantastisk funktion att ha, tar det bort möjligheten att kalla till Google Assistant som tidigare var möjligt med navigeringsfÀltet. Men om du Àr en vanlig anvÀndare av assistenten kommer en ny MIUI 10.2.1-uppdatering snart att avsluta den bristen.

Som rapporterats av XDA-utvecklare, den nya MIUI-uppdateringen lĂ€gger till en genvĂ€g för att ringa upp Google Assistant. AnvĂ€ndare kommer att kunna aktivera Googles AI genom att lĂ€nge trycka pĂ„ strömknappen i 0,5 sekunder. Även om detta inte Ă€r den perfekta genvĂ€gen, Ă€r det fortfarande bĂ€ttre Ă€n ingenting. Det finns inget alternativ att Ă€ndra lĂ€ngden pĂ„ den lĂ„nga pressen Ă€n. Observera att funktionen mĂ„ste aktiveras först. För att göra det mĂ„ste anvĂ€ndarna vĂ€xla mellan alternativet “Knapp- och gestgenvĂ€gar” i instĂ€llningsmenyn.

MIUI-10-google-assistent-genvÀg

Även om detta Ă€r det enda sĂ€ttet att aktivera assistenten som Ă€r infödd till MIUI 10, bör det finnas mĂ„nga andra alternativ som widgets, tredjepartsappar som kan spara anvĂ€ndare pĂ„ 0,5 sekunders vĂ€ntan om det stör dem. Huaweis EMUI, Ă„ andra sidan, anvĂ€nder en gest för att hagla assistenten, vilket Ă€r mycket mer intuitivt och anvĂ€ndbart. Under tiden arbetar Xiaomi för nĂ€rvarande med en Android Pie-uppdatering för flera av sina senaste budget smartphones, inklusive bland annat Redmi Note 6 Pro och Redmi 6 Pro.