MLB-appen tillÄter fans att fjÀrrjubla (och jÀra) under spel

MLB-appen tillÄter fans att fjÀrrjubla (och jÀra) under spel

VÀrlden blir bara konstigare mitt i den globala pandemin, eftersom MLB tillkÀnnagav att fans snart kommer att kunna fjÀrrjubla, hÄna och boo sina favoritlag via den medföljande appen.

Med coronavirus som avbryter flÀktbesökta sportevenemang under överskÄdlig framtid har idrottsliga ligor runt om i vÀrlden gjort vad de kan för att hÄlla spelen sÄ normala som möjligt. FrÄn kartongutskÀrningar till videospelljud har försöken att göra sporten roliga igen varit ingenting om inte unikt innovativt.

Nu försöker MLB anvÀnda teknik för att verkligen engagera sina fans, och vem vet hur det kommer att fungera i realtid.

MLB tillkÀnnager ny appfunktion

Tidigare denna vecka meddelade MLB att MLB-appen skulle ha en interaktiv flĂ€ktupplevelse som Ă€r utformad för att lĂ„ta fans delta i spelet som om de verkligen var dĂ€r. Med dedikerade “cheer”, “clap” och “boo” -knappar kommer appdata att anvĂ€ndas i realtid för att informera ljudet som pumpas in i spelet.

Ny innovation frÄn Major League Baseball gör det möjligt för fans att heja eller boo i sin app, personal i ballpark kan sedan matcha det med volymen pÄ arenan. pic.twitter.com/YxqKTR7lYt

– Darren Rovell (@darrenrovell) 20 juli 2020

För att klargöra kommer fans inte att lĂ€gga till sina egna jubel och jubel i fjĂ€rrkontrollen pĂ„ distans. Snarare kommer spelen att ha ljud frĂ„n MLB The Show, ett populĂ€rt basebollspel, som pumpas in pĂ„ arenan baserat pĂ„ mĂ€tvĂ€rdena för varje lags fansdeltagande i appen. Appen spĂ„rar ocksĂ„ andelen fans frĂ„n varje lag som deltar i “nĂ€rvaro”, liksom reaktioner i realtid.

Trollproblemet

Oavsett om du Àr en ivrig basebollföljare eller en första gÄngen fan, Àr det lÀtt att se hur den hÀr typen av funktioner snabbt kan komma ur hand. Troll har trots allt blivit en alltför vanlig hÀndelse pÄ nÀtet, och en mobilapp som gör att du kan spruta i realtid pÄ nationell TV Àr troligen för bra för mÄnga av dem att passera. Lyckligtvis tÀnkte MLB framÄt pÄ den hÀr.

“Vi levererar faktiskt inte boo-ljud alls, sĂ„ det löser ett problem dĂ€r”, sĂ€ger Chris Marinak, vice VD för strategi, teknik och innovation för MLB till ESPN. ”Vi förser bara lagen med bakgrundsbrus, olika typer av jubel och förvĂ€ntansljud, men det finns ingen egentlig sprit som vi tillhandahĂ„ller. Om det blir mycket sprit [in the app], det skulle bara spĂ€rras för att vara vĂ€ldigt tyst. ”

Den hÀr strategin kanske inte Àr sant att forma vad gÀller spel, för om du nÄgonsin har varit i ett spel vet du att det finns gott om sprit. Det Àr dock definitivt en sund strategi vad gÀller troll, sÀrskilt nÀr man tÀnker pÄ de upprörande lÀngderna som vissa troll har gÄtt för att pÄverka detta nya sÀtt att titta pÄ sport negativt.

Teknik: sportens framtid

Sportindustrin, sÀrskilt baseboll, har varit överraskande motstÄndskraftig mot tekniskt engagemang genom Ären. Faktum Àr att MLB inte började anvÀnda omedelbara omspelningsrecensioner i spel förrÀn 2008, vilket Àr ganska lÄngsam antagande med tanke pÄ att tekniken har funnits i ungefÀr ett halvt sekel.

Men med den globala pandemin som vÀsentligt stör sport som vi kÀnner till, börjar Àven de strÀngaste basebollfans acceptera att tekniken Àr ett av de enda sÀtten vi kan gÄ vidare pÄ. Och pÄ allvar Àr det dags.

“Den hĂ€r koronaviruskrisen Ă€r en möjlighet till innovation”, sĂ€ger Pete Giorgio, en idrottsledare pĂ„ konsultföretaget Deloitte till TrĂ„dbunden. ”MĂ„nga saker som lag gör just nu som kĂ€nns pĂ„ kort sikt kommer att bli lĂ„ngsiktiga. Folk kommer att frĂ„ga, ‘Varför gjorde vi inte det för tio Ă„r sedan?’ “

Enkelt uttryckt kommer detta teknologidrivna drag frĂ„n MLB för att engagera fans inte den sista förĂ€ndringen du ser till dina favoritsportevenemang. Även om pandemin magiskt försvinner under de nĂ€rmaste mĂ„naderna Ă€r dessa förĂ€ndringar hĂ€r för att stanna, och det kan vara en aveny för yngre fans som de har varit ute efter i flera Ă„r.