Modell 3-batteriproduktion pÄgÄr redan, sÀger Tesla CTO

Elon Musk blir segerrik i kampen för att Äteruppta Teslas fabrik

Teslas Gigafactory i Las Vegas Àr en avgörande del av företagets ambitiösa plan att tillverka mer Àn 500 000 bilar Ärligen till 2018. Trots att Teslas ursprungliga mÄl var att nÄ 500 000 milstolpen till 2020, beslutade företaget tidigare i Är att lÀgga Ànnu mer press pÄ sig sjÀlv genom att pÄskynda produktionsmÄlet hela tvÄ Är i förvÀg. NÀr det gÀller hur Gigafactory passar in i denna ekvation, ja, det Àr egentligen ganska enkelt. För att tillverka bilar i den skala som Tesla förestÀller sig behöver företaget en vansinnig mÀngd batterier. Faktum Àr att Teslas Gigafactory i slutÀndan kommer att fördubbla den nuvarande nivÄn av produktion av litiumjonbatterier över hela vÀrlden.

Med massproduktion av modell 3 pÄ vÀg att börja nÀsta mÄnad, bekrÀftade Tesla CTO och all-round batteritekniker JB Straubel nyligen att Tesla redan har börjat producera litiumjonbatterier för företagets kommande modell 3. Straubels kommentarer kom under helgen under en framtrÀdande pÄ Midwest Renewable Energy Associations energimÀssa i Wisconsin.

Electrek anteckningar:

Straubel sa att de “just nu” startade produktionslinjerna för de nya modell 3-battericellerna och förberedde sig för att sedan rampa upp efter behov för produktion av bilen.

Tesla har utformat en ny batterimodul och paketarkitektur för att anvÀnda 2170-battericellerna i modell 3. Cellerna tillverkas av Panasonic, medan Tesla ansvarar för tillverkningen av modulerna och övergripande batteripaket. Allt görs under ett tak pÄ Teslas Gigafactory 1 i Nevada.

PÄ en relaterad anteckning slÀppte Tesla för inte sÄ lÀnge sedan nÄgra specifikationer för modell 3 och noterade att nybörjarmodellen kommer att bÀra ett intervall pÄ 215 miles pÄ en enda laddning.

För alla som Àr intresserade kan Straubels fullstÀndiga presentation ses nedan.