Modell X-Àgare arkiverar citronsprÄk mot Tesla, hÀvdar att bilen Àr osÀker att köra

Tesla Model X Lawsuit

Vid utformningen av Model X gick Tesla mer Àn lite överbord nÀr han försökte lura sin crossover-SUV med sÄ mÄnga klockor och visselpipor som möjligt. Inte bara försenade Teslas alltför ambitiösa utveckling lanseringen av Model X, det har utan tvekan resulterat i ett mÀrkbart högre antal kvalitetskontrollproblem Àn vi Àr vana vid att se. Knappast en kontroversiell punkt, Àven Teslas VD Elon Musk har medgett att företaget var alldeles för ivrigt nÀr man utvecklade Model X.

Under de senaste veckorna har antalet klagomÄl rörande Model X fortsatt att rulla in i stadig takt. Till att börja med utfÀrdade Tesla i april förra Äret en Äterkallelse för varje modell X pÄ vÀgen pÄ grund av ett felaktigt lÄs gÄngjÀrn. NÀsta, Konsumentrapporter publicerade en rapport som ifrÄgasÀtter Model Xs tillförlitlighet. PÄ senare tid fann Fortunes granskning av Model X, Àven om det mestadels var positivt, problem med sÀkerhet och passform och finish med fordonet.

MISS INTE: iPhone 7 kan faktiskt vara i trubbel

Medan vissa kunder med frustrerande Model X-problem har noterat att Tesla har varit snabba att lösa nÄgra problem, har en Model X-Àgare frÄn Kalifornien fÄtt nog. Enligt Courthouse News Service, via Teslarati, Barrett Lyon lÀmnade nyligen in ett citronlagsansprÄk mot Tesla och hÀvdade att bilens problem Àr ofixibla och att det i slutÀndan Àr osÀkert att köra.

Förutom att upptÀcka att ytterdörren ofta skulle smÀlta pÄ benet, beskriver Lyons kostym en massa andra problem.

CNS rapporter:

Han stÀmde Tesla Motors den 13 maj i Placer County Court och sa att det inte har kunnat fixa maskinen, sÄ han vill fÄ tillbaka sitt inköpspris pÄ 161 970 dollar.

“Autopilot i regnet Ă€r extremt farligt”, stĂ„r det i rĂ€ttegĂ„ngen. “Det fĂ„r bilen att svĂ€nga in i olika körfĂ€lt.”

Det finns ocksÄ andra problem, sÀger Lyon i klagomÄlet.

“Drivna ytterdörrar öppnas i bilar och andra hinder.”

Motorluckans smÀllar Àr en del av Model X och kan inte inaktiveras.

PekskĂ€rmen fryser upprepade gĂ„nger, ”den andra raden fĂ„r förarsĂ€tet att fĂ€llas framĂ„t” och autoparkeringsfunktionen ”fungerar inte 90 procent av tiden”, enligt klagomĂ„let.

Speciellt verkar Lyon inte vara en tvistig person som letar efter en snabb peng eller Äterbetalning. TvÀrtom Àr han en stolt Àgare av bÄde en Tesla Roadster och den nyare Tesla Model S. Men Àven om Teslas tvÄ första fordon har presterat bra Àr Lyons modell X, vid denna tidpunkt, uppenbarligen oanvÀndbar.

“Det har blivit klart för mig att bilen inte var redo för konsumenterna”, sĂ€ger Lyon. “Servicecentret Ă€r helt oförberett pĂ„ vilken typ av problem de har.”