Mognad av en bransch: Amazon Backs Kickstarter

Mognad av en bransch: Amazon Backs Kickstarter

Den hÀr veckan tillkÀnnagav Amazon Launchpad ett nytt avsnitt till deras erbjudande, en samling framgÄngsrika Kickstarter-produkter. Vid lanseringen gjordes mer Àn 300 produkter, inklusive bland andra Piper, Zivix, Prynt och MudWatt.

”PĂ„ Amazon arbetar vi hĂ„rt för att erbjuda ett sĂ„ stort utbud som möjligt sĂ„ att kunderna kan hitta allt de vill köpa online. Att arbeta med Kickstarter Ă€r ett utmĂ€rkt sĂ€tt för oss att höra direkt frĂ„n kunder vilka produkter de bryr sig om, eftersom de verkligen har makten att leva upp till dessa produkter, sĂ€ger Jim Adkins, vice president, Amazon. ”Vi skapade Amazon Launchpad-programmet för ett Ă„r sedan för att tjĂ€na skapare, uppfinnare och startups. VĂ„rt mĂ„l Ă€r att göra det möjligt för dem att nĂ„ Amazons hundratals miljoner kunder och att övervinna en av de största utmaningarna som alla startar inför – att framgĂ„ngsrikt fĂ„ sin produkt till marknaden. ”

Utöver att bara lista en produkt pÄ Amazons Launchpad finns det andra fördelar med att stödja dessa vÀxande startups, med början med global expansion och utökad rÀckvidd. Precis som Kickstarter hjÀlper startups att fÄ koll pÄ sina produkter, har Amazon en Ànnu större rÀckvidd.

NÀr de Àr redo kan produktÀgare ocksÄ anvÀnda Amazons stora leveranskedjelösningar och marknadsföringsprogram och föra sina produkter frÄn ursprungslandet till var som helst som Amazon stöder (nÀstan alla lÀnder). Startups har ocksÄ tillgÄng till Amazons varumÀrkesutvecklingsresurser, vilket ger liv och anpassade bilder till sina produktlistor.

Varför detta Àr viktigt

Att starta alla företag har oÀndlig, men ÀndÄ hanterbar, risk, och detta expanderar bara nÀr man söker finansiering utanför. För riskkapitalfinansiering sÀtter reglerna vissa begrÀnsningar för vem som kan bidra med kapital, vilket i sin tur avvisade mindre erfarna mÀnniskor frÄn att spendera sina pengar pÄ dÄliga investeringar. Men tekniken gjorde Ànnu en gÄng reglerna, och under det senaste decenniet eller sÄ har crowdfunding slagit ner hinder.

Tack vare crowdfunding Àr lansering av produkter och företag till synes lÀttare pÄ grund av att fÄ smÄ bidrag frÄn hundratals om inte tusentals stödjare snarare Àn stora mÀngder pengar frÄn en handfull VC.

Biverkningen Àr naturligtvis att stödjare ursprungligen inte var helt informerade, regler kanske inte hade funnits pÄ platser för att sÀkerstÀlla att produkter nÄgonsin skulle vara fÀrdiga och stödjare kunde inte riktigt investera pÄ grund av föreskrifter vid den tiden. I Är förÀndrar SEC spelet och nu kan vem som helst, oavsett inkomst, investera större Àn $ 2000 eller upp till 5 procent av sin inkomst i en crowdfunding-emittent per Är. Detta fördubblas sedan till 10 procent för de som tjÀnar 100 000 dollar i Ärlig inkomst eller nettovÀrde varje Är. Det Àr naturligtvis mycket mer komplicerat Àn detta och sÀtter företag ocksÄ begrÀnsningar, men flodgrindarna för investeringar har öppnats.

Även om likartad karaktĂ€r, crowdfunding av aktier och vad de flesta kallar crowdfunding kan ha mycket olika resultat och konstruktioner, kan riskerna i spel löpa parallellt för bĂ„da varumĂ€rken och stödjare / investerare.

via TheCrowdDataCenter

Redan nu Àr framgÄngsgraden för crowdfunding-kampanjer lÄg. För Kickstarter finansieras 30,4% av kampanjerna framgÄngsrikt och pÄ Indiegogo 11,9% finansieras (delvis pÄ grund av att det finns en möjlighet att fÄ pengar utan att uppnÄ det uppsatta mÄlet). Och dessa Àr endast för kampanjer som resulterar i nÄgon form av belöning och rÀknar inte med hur mÄnga kampanjer som lyckas uppfylla dem.

PÄ baksidan har nÄgra av de framgÄngsrika kampanjerna inte bara resulterat i andra och tredje kampanjer, utan företag att stÄ pÄ egen hand. FrÄn sten till KanariefÄgel, det finns otaliga exempel pÄ företag som har startat. FramgÄng kommer genom att ansluta företag med de resurser och finansiering de behöver för att komma ut dÀr. Och med partnerskapet mellan Amazon och Kickstarter Àr det bara en tidsfrÄga innan geniala startups börjar dyka upp frÄn ingenstans.