Möt startups frÄn Venture Halls första demo-dag

AI-aktiverade plattformar, smarta nÄlar och mobilbaserad vÄrd. Bara nÄgra av de teman som startas av grundare vid Venture Halls inledande demo-dag i Portland, Maine.

13-veckorsacceleratorn tog sin första kohort pÄ sex lovande start-, hÀlso- och hÀlsofokuserade nystartade företag och erbjöd dem en chans att presentera sina företag för en publik pÄ cirka 200 personer frÄn Maines startekosystem, inklusive ackrediterade investerare. (Evenemanget streamades online och finns i tvÄ delar: hÀr och hÀr.)

Darryl Palmer, grundare av Janus Choice i St. Louis

David Roux, en Maine-infödd och medgrundare av Silicon Valley-baserade Silver Lake Partners, ett av de största tech-fokuserade private equity-företagen i landet, startade evenemanget med ett huvudtal som diskuterade arten och vikten av entreprenörskap.

“I teorin Ă€r företagare motorerna i vĂ„r avancerade moderna ekonomi, och de stĂ„r för ungefĂ€r hĂ€lften av ekonomins tillvĂ€xt”, sa han. ”De Ă€r risksökande missiler. PĂ„ samhĂ€llsnivĂ„ Ă€r risksökning en anvĂ€ndbar patologi: det hjĂ€lper dig att komma förbi alla de mycket goda skĂ€len till att du inte ska starta ett företag. ”

Roux, som ocksÄ tjÀnar som ordförande för The Jackson Laboratories styrelse, gjorde en passionerad tonhöjd för Portland att starta en ingenjörsskola i staden.

Venture Halls accelerator valde startups frÄn en pool med 83 sökande frÄn 23 stater och sju lÀnder. Varje start fokuserar pÄ vÄrdgivare i frontlinjen och har en fungerande prototyp av en produkt, app eller tjÀnst som hjÀlper till att förbÀttra effektiviteten, sÀnka kostnaderna, öka engagemanget, minska fel och spara resurser för leverantörer och patienter. Venture Hall samarbetade med Village Capital, ett globalt accelerator- och riskkapitalföretag i Washington, DC, för att utveckla lÀroplanen.

Venture Halls startklass av startups bestÄr av följande företag:

SmartSharps (Maine) Àr nu en del av CareWorks. De har utvecklat nÄlsystem som hjÀlper lÀkare att eliminera patientskador frÄn felaktig nÄlplacering. Företaget miniatyriserar för nÀrvarande sina enheter för klinisk testning, validerar regleringsstrategi och sÀkerstÀller IP-skydd för uppföljande applikationer.

Welnys (New Jersey), har en plattform som hjÀlper företag att hantera logistiken för deras medarbetarhÀlsoprogram pÄ plats. Det hÀr kvartalet avslutade Welnys partnerskap med över 500 hÀlso- och hÀlsoförsÀljare och tecknade avtal med företag inklusive Jet.com, Justworks och Venom.

LIVZO (San Francisco), Àr en plattform för sjukdomshantering som Àr utformad för att hjÀlpa 26 miljoner patienter med kronisk njursjukdom i USA att hantera en rigorös diet och hÀlsoprogram. En betaversion av plattformen har antagits av mer Àn 200 anvÀndare, dialyspatienter i en pilot för konsumentupptÀckt och Kaiser Permanente-sjuksköterskor. LIVZO genomför ocksÄ en medicinsk studie med Emory University och Fresenius Medical Care.

Janus Choice (St. Louis), har utvecklat en artificiell intelligensplattform som hjÀlper till att matcha patienter med post-akuta vÄrdgivare. Janus Choice har för nÀrvarande en försÀljningspipeline pÄ mer Àn 300 sjukhus, och den utsÄgs nyligen till ett Jumpstart Foundry och ett Singularity University-företag.

SpinDoc (Maine), automatiserar processen för att matcha de miljontals dokument som lÀkarmottagningar och sjukhus fÄr varje Är till patientens elektroniska hÀlsojournal. Företaget slutförde nyligen sin första pilot med tio lÀkare och gÄr i produktion i oktober 2017 med planer pÄ att kommersialisera nÀsta Är.

Cliexa (Denver), anvÀnder en interaktiv mobilplattform som hjÀlper patienter med kronisk sjukdom att rapportera sina tillstÄnd direkt till vÄrdteam. Företaget kommer att fortsÀtta sitt arbete med MaineHealth för att integrera och utöka sin mobila plattform för att spÄra hjÀrtsvikt och kronisk obstruktiv lungsjukdom.

LÀs mer om nya startups i Maine pÄ TechCo