Moto G7 och G7 Plus första intryck: de prisvÀrda mÀstarna Àr tillbaka

Moto G7 och G7 Plus första intryck: de prisvÀrda mÀstarna Àr tillbaka

“VĂ„ra första intryck av Motorolas senaste prisvĂ€rda telefoner – G7 och G7 Plus”

Tillbaka pĂ„ dagen skulle köpare pĂ„ marknaden för en prisvĂ€rd Android-smartphone skryta med dörrarna till Motorola. Faktum Ă€r att företagets G-serie av telefoner regerade högst i den indiska smartphonebranschen under en lĂ€ngre tid, men genom Ă„ren har varumĂ€rket tappat sin charm i subkontinenten. Med detta sagt Ă€r allt hopp inte förlorat och företaget kan vĂ€nda sina förmögenheter nĂ€r det tar med det senaste utbudet av Moto G7-enheter till Indien. Jag lyckades fĂ„ tag pĂ„ Moto G7 och G7 Plus pĂ„ MWC Barcelona, ​​och hĂ€r Ă€r vad jag gör av dem.

Moto G7 och Moto G7 Plus första intryck01

LĂ„t inte mĂ€rket ‘Plus’ lura dig – Moto G7 Plus ser ut precis som den vanliga G7. I sjĂ€lva verket finns det inget som skiljer sig Ă„t de tvĂ„ enheterna, utan att spĂ€rra smartphone-processorn och dess kameror. DĂ€rför fĂ„r du med bĂ„da modellerna exakt samma design som anvĂ€nder glas bĂ„de pĂ„ framsidan och baksidan. De tvĂ„ glasplanen smĂ€lter sömlöst in i metallkanten och ger enheterna en fantastisk kĂ€nsla och grepp i handen. De Ă€r fortfarande en flĂ€ckmagnet, men för mig Ă€r designen av Moto G7 och G7 Plus helt enkelt den mest polerade och förfinade anstrĂ€ngningen frĂ„n företaget Ă€n.

Moto G7 och Moto G7 Plus första intryck04

En av de saker som jag omedelbart tog upp nĂ€r jag först höll smartphones var att företaget Ă€ntligen har placerat fingeravtryckssensorn bakĂ„t, under ‘Motorola-gropen’. Jag vet inte vad som tog företaget sĂ„ lĂ„ng tid men hej, bĂ€ttre sent Ă€n aldrig. En otrolig fördel med att placera sensorn under gropen Ă€r att mitt pekfinger inte letade efter ett hĂ„lrum pĂ„ smarttelefonens ram. Jag kunde instinktivt landa den ovanpĂ„ sensorn varje gĂ„ng. NĂ€r det gĂ€ller tillförlitligheten stod jag inte inför nĂ„gra problem med att lĂ„sa upp smarttelefonen med mitt fingeravtryck pĂ„ showgolvet med nĂ„gon av de tvĂ„ enheterna.

Moto G7 och Moto G7 Plus första intryck09

LÀgg till i listan över proffs, bÄde Moto G7 och Moto G7 Plus erbjuder en hydrofob belÀggning, inifrÄn och ut. Följaktligen bör du kunna komma undan om du av misstag spiller din dryck pÄ enheterna.

Moto G7 och Moto G7 Plus första intryck16

NÀr det gÀller placeringen av resten av portarna och knapparna kommer smartphones med en USB Type-C-port lÀngst ner, som flankeras pÄ vardera sidan med ett hörlursuttag och en högtalargaller. Volymvippan, liksom strömbrytaren, finns pÄ enheternas högra ryggrad, och ungefÀr som förra Ärets modeller har Motorola lagt till en liten struktur pÄ strömbrytaren pÄ sina senaste enheter ocksÄ. Det Àr dessa smÄ detaljer som gjorde Motorola till ett favoritmÀrke i första hand.

Moto G7 och Moto G7 Plus första intryck18

För visning, Moto G7 och Moto G7 Plus sport 6,2-tums FHD + LTPS LCD-paneler. SkÀrmarna pÄ bÄda enheterna skyddas ocksÄ av ett lager av Cornings Gorilla Glass v3. NÀr det gÀller kvaliteten pÄ panelerna hittade jag inga problem under min korta period med de tvÄ smartphonesna. FÀrgÄtergivningen var livlig, betraktningsvinklarna var fantastiska och skÀrmarna blev tillfredsstÀllande ljusa och svaga ocksÄ.

Moto G7 och Moto G7 Plus första intryck07

Den största skillnaden mellan de tvÄ smartphonesna Àr nÀr man tittar pÄ deras prestanda. Medan Moto G7 stöds av Qualcomms Snapdragon 632-processor, drivs G7 Plus istÀllet av det nÄgot kraftfullare Snapdragon 636-chipet. Uteslutande CPU erbjuder bÄde enheten 4 GB minne och 64 GB inbyggt lagringsutrymme, som kan utökas till 512 GB pÄ de tvÄ modellerna med hjÀlp av ett microSD-kort. Som sagt, efter att ha anvÀnt bÄda enheterna pÄ utstÀllningsgolvet kunde jag inte se skillnaden i prestanda. Jag kommer att kunna fÄ en tydligare bild nÀr jag fÄr spendera mer tid med smartphones och spel pÄ dem, men tills dess, lÄt oss gÄ vidare till kamerorna.

Moto G7 och Moto G7 Plus första intryck13

Moto G7 Plus erbjuder en nÄgot annorlunda kamerainstÀllning Àn Moto G7 ocksÄ. Medan bÄda smartphones erbjuder en 5MP djupgivare bakÄt, har G7 Plus en 16MP primÀr shooter med f / 1.7 blÀndare. TvÀrtom kommer Moto G7 med en 12MP, f / 1.8 blÀndare. För selfies har Moto G7 Plus en 12MP-shooter, medan G7 levereras med en 8MP-sensor. Det Àr uppenbart att de som har en förkÀrlek för fotografering föredrar Moto G7 Plus framför sina syskon. Skillnaden i bilderna kommer dock sÀkert inte att vara natt och dag, och om du har en begrÀnsad budget bör G7 ocksÄ tjÀna dig bra.

Moto G7 och Moto G7 Plus första intryck20

Medan bÄda Moto G7 Plus och Moto G7 drivs av 3000 mAh-batterier, kommer du att kunna ladda Plus-varianten snabbare eftersom den stöder 27W snabb laddning, i motsats till G7: s 15W snabbladdning. Handenheterna startar Android Pie och har kostat ungefÀr Rs 21K för G7 och Rs 24K för G7 Plus. Företaget förvÀntas avslöja enheterna i Indien nÄgon gÄng inom en snar framtid, och det Àr dÄ vi fÄr mer information nÀr det gÀller den exakta prissÀttningen och information om hur de gÄr i verkligheten.