Motorola dödade hörlursuttaget och ingen mÀrkte det

Motorola dödade hörlursuttaget och ingen mÀrkte det

Lenovos Tech World keynote var full av tillkĂ€nnagivanden, nĂ„gra av dem var mycket mer intressanta för konsumenterna Ă€n andra. Precis i slutet presenterade Lenovo sina senaste Android-flaggskeppsenheter – eller en andra familj av heta Android-enheter, med tanke pĂ„ att PHAB2 Tango-smartphones ocksĂ„ tillkĂ€nnagavs vid evenemanget. Det finns mĂ„nga intressanta saker om Moto Z-enheterna som presenterades igĂ„r, ultratunna telefoner som ger modularitet till Motorolas sortiment av mobilprodukter. En av dem Ă€r bristen pĂ„ ett 3,5 mm hörlursuttag, som absolut ingen mĂ€rkte under evenemanget.

MISS INTE: Om dessa lÀckta bilder Àr riktiga, kan OnePlus 3 faktiskt vara den hetaste Android-telefonen nÄgonsin

Det verkar som om Motorola Ă€r redo att döda standardjacket för headset, och företaget gjorde det tyst utan att ens nĂ€mna det pĂ„ scenen. Det Lenovo-Ă€gda företaget blev precis den första stora tillverkaren av mobila enheter som dödade hörlursuttaget, Ă€ven om andra företag frĂ„n Kina gjorde det tidigare. ÄndĂ„ Ă€r det Apple som fĂ„r allt för att övervĂ€ga en liknande vĂ€g för sin iPhone 7.

I sina olika demonstrationer under keynoten insisterade Motorola pÄ de olika funktionerna i Moto Z och Moto Z Force, med fokus pÄ deras storlek och modularitet. Men företaget tog inte upp bristen pÄ standardljuduttaget, vars borttagning sannolikt hjÀlpte Moto att ytterligare krympa ner smartphones. Moto Z Àr bara 5,19 mm tjock, medan Moto Z Force Àr lite tjockare, 6,9 mm.

Som MacRumors anteckningar, bÄda enheterna har USB-C-portar som kan anvÀndas för att ansluta till hörlurar, med hjÀlp av en adapter. Dessutom kan trÄdlösa hörlurar ocksÄ anvÀndas med Moto Z-telefonerna via Bluetooth.