Motorola kommer inte att lansera telefoner under 10 000 Rs i Indien om de inte ser lönsamhet

Motorola kommer inte att lansera telefoner under 10 000 Rs i Indien om de inte ser lönsamhet

“Motorola har tappat Ă„ngan pĂ„ den indiska marknaden med sina mobiltelefoner som sjönk med 70 procent jĂ€mfört med samma kvartal Ă„ret innan (2018)”

Motorola började flyga nÀr det kom tillbaka med Android-drivna smartphones redan 2014. Telefonmakaren producerade nÄgra prisvÀrda smartphones som Moto E-serien, Moto G4 och Moto G5 som blev en omedelbar hit i Indisk marknad. Men sÄ Àr det inte lÀngre. PÄ senare tid har Motorola tappat Änga pÄ den indiska marknaden med sin försÀndelse som sjönk 70 procent jÀmfört med Äret innan (YoY) 2018. Som ett resultat steg företaget bort frÄn segmentet under 10 000 Rs pÄ den indiska smarttelefonmarknaden just nu.

Motorola-One-Vision-10Motorola One Vision – varumĂ€rkets senaste smartphone i Indien

PĂ„ frĂ„gan om företaget funderade pĂ„ att avbryta nĂ„gon speciell Moto- eller Lenovo-serie berĂ€ttade Prashanth Mani, vd, Motorola Mobility India IANS: “Inte specifikt nĂ„gon serie, men det fanns produkter i kategorin under Rs 10.000 som vi lĂ€mnade.” Efter att ha pratat vidare för att veta om vi kommer att se en ny smartphone i sub-Rs 10k-segmentet eller inte, sa han: “Om vi ​​inte ser det lönsamt kommer vi inte att lansera i den kategorin i Indien – det Ă€r den viktigaste politiken. ” VĂ€rt att notera att det har gĂ„tt över ett Ă„r sedan Motorola har uppdaterat serien; den sista smarttelefonen i sortimentet var Moto E5.

Moto-E5-Plus-FI-02.jpgMoto E5 Plus

Dessutom vill Motorola utöka sin rĂ€ckvidd pĂ„ online-marknaden för att förbĂ€ttra sin marknadsandel, som enligt Counterpoint Research har frĂ„n den sjĂ€tte platsen 2017 till den 12: e 2018 pĂ„ den konkurrenskraftiga indiska marknaden. ”VĂ„rt nuvarande fokus Ă€r att vĂ€xa verksamheten i online-utrymmen dĂ€r vi ser möjligheter. Vi behöver inget specifikt antal personer för att vĂ€xa verksamheten. Vi verkar i den dubbla kanalen – bĂ„de offline och online – och vi skulle fortsĂ€tta att ha ett mycket starkt partnerskap med Flipkart, ” Mani tillade.

Företaget planerar ocksĂ„ att göra Indien till ett exportcentrum. ”Vi sĂ€ger inte att vi vill exportera ur lönsamhetssynpunkt, men effektivitet i försörjningskedjan Ă€r alltid viktig. För det första ville vi ha möjlighet att exportera produkter utanför Indien, ” sa Mani. Det kommer att bli intressant att se om den nya strategin kommer att hjĂ€lpa Lenovo-Ă€gda Motorola Ă„terigen att bli den kraft det var för inte sĂ„ lĂ€nge sedan.