Motorola lanserar Moto G 5G Plus som erbjuder 5G för mindre – 2020

Motorola lanserar Moto G 5G Plus som erbjuder 5G för mindre - 2020

Motorola har tillkĂ€nnagett Moto G 5G Plus – en ny lĂ„g-till-medelstortelefon med 5G-anslutning.

Moto G 5G Plus Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt billigare Ă€n nĂ„gon annan 5G-telefon pĂ„ marknaden just nu, frĂ„n 349 €. Det priset Ă€r dock bara i euro, eftersom G 5G Plus Ă€r en enda europeisk modell – det stĂ€mmer, det kommer inte till USA.

Missar USA en annan fantastisk telefon?

Specifikationer för Moto G 5G Plus

Moto G 5G Plus verkar anmÀrkningsvÀrt vÀl specificerad för priset.

Den har en 6,7-tums Full-HD + -skĂ€rm, med en snabb 90Hz uppdateringsfrekvens och HDR10 för ljusare, tydligare fĂ€rger. Moto G 5G Plus-skĂ€rmen har ett bildförhĂ„llande pĂ„ 21: 9, vilket betyder att den Ă€r tre gĂ„nger sĂ„ hög som den Ă€r bred – vi har inte varit intresserade av alla 21: 9-telefoner men vissa har varit imponerande, till exempel Sony Xperia 10 Plus.

Moto G 5G Plus har fyra bakre kameror: ett makroobjektiv, ett ultrabrett objektiv, en djupsensor och ett 48Mp-objektiv med fyr pixelteknik för bÀttre upplysta foton. Runt framsidan har den en ultrabred lins och en vanlig vidvinkellins. Dessutom Àr de frÀmre kamerorna bÄda hÄlslinser, vilket ger G 5G Plus ett mer premiumutseende.

Moto G 5G Plus erbjuder ocksĂ„ ett enormt 5.000 mAh batteri – samma som Motorola G Power – och krĂ€ver tvĂ„ dagars batteri. Dessutom kastar Motorola en 20W snabbladdare i lĂ„dan. Vi vet inte hur snabbt det kommer att laddas men det kommer sĂ€kert att vara tillrĂ€ckligt snabbt.

Överraskande för en telefon till det hĂ€r priset fĂ„r Moto G 5G Plus NFC och en Qualcomm Snapdragon 765-processor och ett val av antingen 4 GB eller 6 GB RAM.

G 5G Plus borde kunna stödja nedladdningshastigheter pÄ upp till 3,7 Gbps, som om infrastrukturen fanns pÄ plats för att erbjuda dessa hastigheter konsekvent, skulle göra telefonen till en anmÀrkningsvÀrd sats för priset.

Hur kan Motorola erbjuda 5G till detta pris?

Motorola meddelade stolt att den nya telefonen byggdes “utan kompromisser”, men sĂ€kert mĂ„ste pengar sparas nĂ„gonstans?

Normalt förvÀntar vi oss att en telefon till det hÀr priset har sparat pengar pÄ materialen med en plastbaksida, till exempel fall. Men med tanke pÄ att Moto G 5G Plus erbjuder NFC kan Motorola erbjuda glas pÄ bÄda sidor.

Det Àr troligt att G 5G Plus packar en LCD-skÀrm snarare Àn en OLED-skÀrm. LCD-skÀrmar Àr billigare att producera, men de Àr inte lika skarpa och blir inte lika ljusa som OLED-skÀrmar.

Missar USA en bra telefon?

Vi kan inte vara det absolut sÀkert Ànnu men specifikationerna och priset skulle föreslÄ att amerikanska konsumenter kommer att missa ett fynd.

Faktum Àr att nÀr det jÀmförs med Motorola Edge verkar det som om företaget kanske har hÄllit lite tillbaka.

Moto G 5G Plus har samma processor, samma skÀrmstorlek och förhÄllande, samma 90Hz uppdateringsfrekvens och ett större batteri. Visserligen hade Motorola Edge HDR10 + skÀrmteknik och de brant böjda sidorna. Men nÀr vi försökte Edge sÄldes vi inte helt pÄ dess design.

Basen pĂ„ Moto G 5G Plus ‘prislapp pĂ„ 349 € uppgĂ„r till cirka 390 $, medan 6GB-modellen kostar cirka 450 $. Detta skulle ha gjort det anmĂ€rkningsvĂ€rt hĂ„rd konkurrens för de kommande Google Pixel 4a-enheterna, om vi visste nĂ€r de faktiskt anlĂ€nde, förstĂ„s.

Med allt sagt ser USA ut att missa en mycket lockande telefon till en Ànnu mer lockande prispunkt. Vi mÄste dock vÀnta tills vi tar hand om telefonen för en fullstÀndig dom.