Motorola One Vision unboxing och första intryck: tittar pÄ en plats i det hyperkonkurrenskraftiga mellanklassegmentet

Motorola One Vision unboxing och första intryck: tittar pÄ en plats i det hyperkonkurrenskraftiga mellanklassegmentet

“The One Vision markerar mĂ„nga första för mĂ€rket – en 21: 9-skĂ€rm, Exynos-chipset och högupplösta 48MP-kameror. We go hands on ”

Det rĂ„der liten tvekan om att G-serien (och det billigare E-sortimentet) hjĂ€lpte till att sĂ€tta Motorola tillbaka pĂ„ smartphone-kartan, bĂ„de globalt och i Indien. Men under de senaste Ă„ren har varumĂ€rket inte lyckats hitta sin fot mot den ökade konkurrensen – bĂ„de inom online- och offline-segmentet. ÄndĂ„ lyckades Motorola One Power (recension) förra Ă„ret att sticka ut mitt i tĂ€vlingen, allt tack vare en kombination av kraftfulla specifikationer och ett stort 5000 mAh batteri. Och efter det ljumma svar som mottogs av Moto G7, siktar företaget pĂ„ att hitta framgĂ„ng med One Powers eftertrĂ€dare – One Vision. Och enheten verkar vara förberedd för seriös strid genom att erbjuda de senaste trenderna. Punch-hole display? Kontrollera. 48MP bakre kamera? Kontrollera. SĂ„ kan One Vision ta kampen till sĂ„dana som Samsung Galaxy M40 (första intryck) och Redmi Note 7 Pro (recension)? NĂ„vĂ€l, vĂ„r recension Ă€r pĂ„ vĂ€g nĂ€r vi skriver detta, men tills dess, hĂ€r Ă€r en smygtitt pĂ„ vad Motorolas One Vision ger till bordet.

Motorola One Vision unboxing och första intryck - 91mobiler 01

NÀr det gÀller detaljhandelsboxen kommer One Vision i en rektangulÀr lÄda. SÄ snart du öppnar den hÀlsas du av smarttelefonen. Under det hittar du ett transparent fodral, ett par dokument och ett SIM-utmatningsverktyg. Slutligen finns det en tvÄ-stifts vÀggadapter och en Type-C laddningskabel. Som de flesta budgettelefoner fÄr du inga hörlurar.

Kommer vi tillbaka till visionen One, lĂ„t oss börja med den största höjdpunkten – stanshĂ„let – det tar omedelbart din uppmĂ€rksamhet (inte nödvĂ€ndigtvis pĂ„ ett bra sĂ€tt). Placerad i det övre vĂ€nstra hörnet har utskĂ€rningen en tjock svart kant runt den, vilket gör att den ser större ut Ă€n de som S10-serien och Honor 20 syskon. Dessutom, Ă€ven med anvĂ€ndning av en sĂ„dan mekanism, verkar telefonen ha tjocka ramar runt, och sĂ€rskilt under skĂ€rmen. Ett annat telefonkort av Motorolas senaste Ă€r dess ultrabreda bildförhĂ„llande 21: 9 – det första i Indien – vilket sĂ€kerstĂ€ller att du fĂ„r mer innehĂ„ll nĂ€r du surfar pĂ„ internet eller blĂ€ddrar igenom ditt Facebook-flöde.

Motorola One Vision unboxing och första intryck - 91mobiler 02

Men om det faktiskt Àr anvÀndbart att konsumera innehÄll eller inte Àr nÄgot vi kommer att beröra i vÄr recension. Vad jag dock kan sÀga Àr att Àven med en 6,3-tums panel Àr smarttelefonen ganska ergonomisk och du kan nÄ hörnen pÄ egen hand. NÀr det gÀller skÀrmkvaliteten lÀmnar IPS-panelen inte mycket att önska med kraftiga fÀrger och skarp text tack vare en upplösning pÄ 1 080 x 2 520 pixlar.

Motorola One Vision designgalleri

Medan knapp- och portplacering inte Àr nÄgot ovanligt Àr det nÀr du vÀnder bakÄt och du mÀrker att One Vision har lÄnat designkoder frÄn de senaste flaggskeppen. Glasytan pÄ baksidan ger en lutande finish, vilket gör att enheten ser ganska tilltalande ut. HÀr hittar du ett par vertikalt anordnade dubbla skjutspel tillsammans med en LED-blixt. Mot mitten finns Motorola-signaturen som ocksÄ fungerar som en fingeravtryckslÀsare. Bronsenheten vi fick Àr ganska iögonfallande och skiljer sig frÄn andra finish som vi har stött pÄ, men du kan ocksÄ gÄ till den blÄ fÀrgen.

Motorola One Vision unboxing och första intryck - 91 mobiler 12

Sammantaget avviker Motorola One Vision med ett sÄdant designsprÄk lÄngt frÄn sina budgetrötter. Med det sagt betyder glasbaksidan att telefonen Àr ganska hal och fÄngar fingeravtryck ganska enkelt ocksÄ.

Förutom de yttre har One Vision ocksÄ en anmÀrkningsvÀrd förÀndring inuti. För första gÄngen har Motorola valt ett chipset frÄn Samsung. Exynos 9609 slÄr i hjÀrtat av enheten, som levereras med tvÄ fyrkÀrniga kluster efter big.LITTLE-arkitektur. SoC fungerar tillsammans med 4 spel RAM för att sÀkerstÀlla jÀmn prestanda, men det ÄterstÄr att se hur denna kombination mÀter mot Qualcomms Snapdragon 675 och 710 chips, som ocksÄ finns i denna priskategori.

Med tanke pÄ den multimediecentrerade positioneringen av One Vision Àr det ingen överraskning att se handenheten erbjuda en kraftfull 128 GB lagring ombord. Och om det inte kÀnns tillrÀckligt kan du förlÀnga det med ytterligare 1 TB med hjÀlp av ett microSD-kort.

Motorola One Vision unboxing och första intryck - 91mobiler 10

För bildĂ„tergivning har Motorola One Vision en optiskt stabiliserad 48-megapixel Samsung GM1-sensor med en blĂ€ndare pĂ„ f / 1.7, som Ă€r ihopkopplad med en 5-megapixel djupenhet. Att ta hand om dina selfiebehov Ă€r en högupplöst 25MP snapper. Motorola placerar sitt senaste erbjudande med tagline “Own the night” för att lyfta fram dess svaga ljusfunktioner. Tillsammans med att anvĂ€nda pixelbinningstekniken kommer enheten ocksĂ„ med ett dedikerat nattlĂ€ge för att mata ut bra bilder i svaga instĂ€llningar. Intressant Ă€r att den frĂ€mre kameran ocksĂ„ har quad-pixel tech för att sĂ€kerstĂ€lla detaljerade selfies i svagt ljus. Vi har mer att sĂ€ga om avbildningsfunktionerna i recensionen, sĂ„ hĂ„ll dig uppdaterad.

Motorola One Vision unboxing och första intryck - 91mobile 08

Medan One Vision Àr ett steg uppför One Power i nÀstan alla avdelningar, gör det inte det med avseende pÄ batteriet. Ett 3,500 mAh-batteri driver enheten, vilket inte verkar vara tillrÀckligt kapabelt för att konkurrera med telefoner som levereras med 4000 mAh eller till och med 5 000 mAh-celler. Telefonen kommer med TurboCharge-stöd, vilket företaget hÀvdar kan fÄ enheten att hÄlla i upp till sju timmar efter att den laddats i bara 15 minuter. NÀr det gÀller mjukvaran startar Motorola-telefonen den senaste Android 9.0 Pie i sin lageravatar eftersom den Àr en del av Android One-programmet. Som med alla enheter frÄn phonemakerens stall, kommer enheten med Motorola-funktioner som Moto Actions och Moto Display.

Motorola One Vision unboxing och första intryck - 91 mobiler 06

Med en prislapp pÄ 19999 Rs kommer Motorola One Vision som en laddad smartphone, Àven om den inte har det lÀtt med tanke pÄ att den tÀvlar med nÄgra imponerande rivaler. Det finns Redmi Note 7 Pro, som ger en bÀttre 48MP-sensor (IMX586) och kraftfullare interna enheter, eller Galaxy M40, som levereras med tre kameror pÄ baksidan och erbjuder bÀttre kÀrnspecifikationer. Vi lÀgger Motorola One Vision genom sina steg för att se om det ska vara ditt nÀsta köp, sÄ hÄll ögonen öppna.

Foton av Raj Rout