Motorola tillkĂ€nnager första G9-serien telefon – 2020

Motorola tillkÀnnager första G9-serien telefon - 2020

Motorola har tillkÀnnagett G9 Play, den första telefonen frÄn sin populÀra G-serie av lÄg-till-medelstora telefoner.

G9 Play har omedelbart slĂ€ppts i Europa och Indien. Medan andra regioner förvĂ€ntas ta emot telefonen har Motorola inte berĂ€ttat för oss om det kommer till USA eller inte. I Europa kostar G9 Play € 169, eller ungefĂ€r $ 200, vilket gör det dyrare Ă€n den imponerande Motorola G8 frĂ„n tidigare i Ă„r.

SlĂ€pper Motorola för mĂ„nga telefoner för snabbt? Är det vĂ€rt att uppgradera frĂ„n en G8-serie telefon? Vi tar ett djupare dyk in i specifikationerna för G9-spelet för att ta reda pĂ„ det.

Motorola G9 Play: Allt du behöver veta

G9 Play Àr tillgÀngligt i Storbritannien och över hela Europa just nu, men det Àr oklart om det kommer till USA. HÀr Àr en snabb genomgÄng av de viktigaste specifikationerna:

6,5-tums LCD-skĂ€rm med 720 × 1600-upplösning Snapdragon 662-processor med 4 GB RAM 64 GB lagring med microSD-kortstöd Tre bakre kameror: 48 MP, 2 MP makro, 2 MP djupsensor Enkel 8 MP selfie-kamera Kör Android 10 5000 mAh batteri, 20 W snabb laddning

Dessa specifikationer lÄter ganska starkt för priset. Hittills har vi funnit att billiga Motorola-telefoner förblir imponerande trots deras lÄgdrivna processorer.

Den har en ganska stor nedre ram, vilket kan ge spelet bort att du bara spenderade $ 200

Det finns dock nÄgra viktiga saker att notera. Den LCD-skÀrmen Àr inte en Full-HD-skÀrm. Detta innebÀr att allt YouTube- eller Netflix-innehÄll till exempel inte ser sÄ bra ut som det kan pÄ skÀrmen.

G9 Play har ocksÄ en plastbaksida och en plastram, vilket gör den lÀttare och billigare, men ocksÄ att den kÀnns billigare. Den har ocksÄ en ganska stor nedre ram, vilket kan ge spelet bort att du bara spenderade $ 200 pÄ en telefon.

Motorola G9 Play vs Motorola G8

Motorola Moto G9 Play

NÀr vi testade Motorola G8 tidigare i Är gillade vi den mycket. Det kostade runt $ 200 och kom med en rad anstÀndiga funktioner och gjorde allt ganska bra.

VÄra frÀmsta grepp var den nÄgot tröga prestandan och skÀrmen med lÄg upplösning. TyvÀrr verkar det inte som Motorola har ÄtgÀrdat dessa problem med G8. SkÀrmen Àr fortfarande lÄgupplöst och Snapdragon 662-processorn Àr fortfarande lite lÄngsam.

G8 slĂ€pptes dock först i mars – det Ă€r bara fem mĂ„nader sedan och uppriktigt sagt har tekniken inte gĂ„tt sĂ„ mycket framĂ„t i den tiden.

Om du Ă€ger en G8 och funderar pĂ„ att uppgradera – gör det inte.

Om du Ă€ger en G8 och funderar pĂ„ att uppgradera – gör det inte. Det finns helt enkelt inte tillrĂ€ckligt med specifikationsskillnad för att motivera det.

Vilken billig telefon ska du köpa?

Den billiga Ànden av telefonmarknaden vÀrms verkligen upp. För mindre Àn $ 400 kan du köpa nya telefoner frÄn Google, OnePlus och Apple.

För mindre Àn $ 300 finns det en mÀngd imponerande alternativ frÄn Motorola och Nokia.

PÄ $ 200 kommer Motorola G9 Play inte att tÀvla med Pixel 4a och iPhone SE.

Men om du kan, bör du verkligen försöka strĂ€cka dig till Pixel 4a – det Ă€r ett otroligt kit.

Om du inte kan föreslÄr vi att du gÄr med Motorola G8 Plus just nu. Visst, det Àr inte den senaste Motorola-telefonen men den har en Full HD-skÀrm och förbÀttrad prestanda jÀmfört med G9 Play. Alternativt kan du vÀnta pÄ den oundvikliga G9 Plus och köpa det.