Mozilla Firefox 67-uppdatering hÀvdar stora förbÀttringar: HÀr Àr vad som Àr nytt

Mozilla Firefox 67-uppdatering hÀvdar stora förbÀttringar: HÀr Àr vad som Àr nytt

“Förutom finjustering av sidladdningstider och moduler för snabbare surfning kommer Firefox ocksĂ„ att fungera smidigare pĂ„ system med begrĂ€nsad RAM-kapacitet.”

Mozillas senaste Firefox 67-uppdatering har presenterat en betydande uppsÀttning Àndringar i webblÀsaren nÀr det gÀller anvÀndbarhet, vilket erbjuder avsevÀrd förbÀttring av blÀddringshastighet, sidladdningstider, resurshantering pÄ lÄgeffektsystem, sekretessinstÀllningar och mikrokontroller för sÀkerhetsskydd. Huvuddelen av arbetet kring den senaste Firefox-uppdateringen, som beskrivs i ett inlÀgg pÄ Mozilla Blog, Àr centrerad kring att organisera sekvensen av ÄtgÀrder som en webblÀsare vidtar för att ladda en sida. Som ett resultat kommer Firefox 67 nu att kunna ladda kÀrnsidan snabbare och senare ladda sidans sidmoduler om du stannar lÀngre eller hoppa över helt om du gÄr vidare.

Som Mozilla förklarar krĂ€vs det att fördröja den instĂ€llda tidsgrĂ€nsen för en webbsida, vilket gör att webblĂ€saren kan ladda moduler över en lĂ€ngre tidsperiod. Den hĂ€r tiden anvĂ€nds sedan för att prioritera viktiga webbsidesskript, som laddas först för att snabbt ladda mĂ„lsidan som anvĂ€ndarna letar efter. Andra Ă„tgĂ€rder, som alternativ skanning av sidstilsark och selektiv inmatning av modulen för automatisk fyllning (endast nĂ€r det finns ett formulĂ€r eller ett ledigt avsnitt pĂ„ sidan), lĂ€gger alla till för att kollektivt ge en snabbare webbupplevelse. Detta, hĂ€vdar Mozilla, kommer att hjĂ€lpa till att ladda webbsidor för Instagram, Amazon och Google att ladda “40-80 procent snabbare”.

Dessutom innehÄller Firefox 67 nu en integrerad flikupphÀngare som hjÀlper till att hantera resurser för datorer med begrÀnsat minne. Som ett resultat kommer Firefox att automatiskt kunna upptÀcka nÀr det tillgÀngliga minnet pÄ din dator Àr pÄ 400 MB eller lÀgre, och börja stÀnga av flikar som du inte har tittat pÄ under en tid. Detta hjÀlper till att spara pÄ minnesresurser för att bibehÄlla surfning och hastighet för den totala webblÀsaren. Firefox 67 kommer ocksÄ att försÀmra kosmetiska element som dekorativa webblÀsarteman, som inte lÀngre laddas som prioriterade moduler. Detta i sin tur bör hjÀlpa till att pÄskynda webblÀsarens laddningstid vid start.

Firefox 67_1

Firefox 67 har ocksĂ„ förbĂ€ttrat sĂ€kerhetsaspekterna genom att blockera Ă„tkomst till innehĂ„ll frĂ„n riktade anvĂ€ndare som kryptominers och fingeravtryckare. I grund och botten skulle detta förhindra att nĂ„gon cookiespĂ„rare följer dig över internet – ett otrevligt jobb som ofta leder till att kĂ€nsliga uppgifter som personlig identifiering, lösenord och kreditkortsinformation lĂ€cks ut. Medan webbplatser med obligatorisk spĂ„rning av kakor aktiverade för att tillhandahĂ„lla riktade annonser kanske inte laddas vid sĂ„dan blockering, ger det fortfarande anvĂ€ndaren nĂ€rmare kontroll över sin integritet pĂ„ Internet.

Andra aspekter av den nya uppdateringen inkluderar möjligheten att ladda sparade lösenord Ă€ven i privat surflĂ€ge och möjligheten att ladda tillĂ€gg i privat lĂ€ge ocksĂ„. Dessutom har Mozilla lagt till ett nytt webblĂ€sarverktygsfĂ€lt som Ă€r fullt tillgĂ€ngligt med ett tangentbord för att underlĂ€tta tillgĂ€ngligheten. Det genomför ocksĂ„ en selektiv lansering av sin WebRender-motor som förbĂ€ttrar grafikkvaliteten pĂ„ webbsidans innehĂ„ll, medan en bredare lansering av en ny AV1-kodek, med namnet ‘dav1d’, införs för att förbĂ€ttra den royaltyfria videouppspelningsstandarden och dĂ€rmed förbĂ€ttra anvĂ€ndarupplevelsen.

Den senaste uppdateringen av Mozilla Firefox 67 Àr dÀrför en ganska stor, och en som företaget hoppas skulle hjÀlpa sitt fall mot Google Chromes dominerande stÀllning i branschen. Uppdateringen Àr redan tillgÀnglig för bÄde befintliga och nya anvÀndare, vilket hindrar WebRender-motorn, som selektivt tillhandahÄlls till anvÀndare som kör Windows 10-datorer med Nvidia-grafikkort.