Mozilla Firefox-uppgradering ger skydd mot fingeravtryck och kryptovalutautvinning

Mozilla Firefox-uppgradering ger skydd mot fingeravtryck och kryptovalutautvinning

“Med den nya uppdateringen kan Firefox-webblĂ€saren nu blockera krypto-gruvdrift”.

Mozilla har slÀppt en ny version av webblÀsaren Firefox som sÀgs skydda dig mot webbhot och irritationer. Uppdateringen lÀgger till en funktion som blockerar fingeravtryck och kryptomining för att skydda den enskildes digitala integritet. Den nya funktionen finns för nÀrvarande i Firefox betaversion 67 och nattlig version av Firefox 68. Den stabila versionen av uppdateringen kommer att finnas under de kommande veckorna.

Företaget har samarbetat med sekretess- och mjukvaruföretaget Disconnect för att integrera en spÄrningsfunktion i sin webblÀsare. Det mildrar skadliga metoder som fingeravtryck och kryptomining. Fingeravtryck beskrivs hur sidorna skördar en ögonblicksbild av datorns konfiguration för att skapa ett digitalt fotavtryck som kan anvÀndas för att spÄra dig, Àven om du rensar dina cookies. Cryptomining, Ä andra sidan, kör kostsamma operationer i din webblÀsare utan ditt samtycke eller din kunskap. Denna process anvÀnder kraften frÄn din dators CPU för att generera cyrptovaluta till nÄgon annans fördel.

Firefox

Den nya webblĂ€saren Mozilla Firefox bekĂ€mpar dessa hot genom att ge anvĂ€ndarna möjlighet att blockera bĂ„da typerna av skript. Det nya skyddet mot fingeravtryck och kryptomining kommer att inaktiveras som standard (för tillfĂ€llet), men anvĂ€ndare kan aktivera dem frĂ„n Firefox-huvudmenyn> InstĂ€llningar> fliken “Sekretess och sĂ€kerhet”> under “InnehĂ„llsblockering”, klicka pĂ„ “Anpassad”> och kryssa alternativet “Cryptominers” och “Fingerprinters”. En gĂ„ng aktiverad kommer Firefox-webblĂ€saren att blockera alla skript, som strider mot Firefox antispĂ„rningspolicy.

Bleeping Computer pÄpekar att Firefox-webblÀsaren kan blockera kryptomining-skript sedan slutet av 2017, men den nya Àndringen Àr att webblÀsaren uttryckligen kommer att nÀmna att den blockerar dessa skript och du kan specifikt stÀnga av blockeringen bara för kryptominerarna.

“Som en del av vĂ„rt innehĂ„llsspĂ€rrpaket med skydd har vi sammanstĂ€llt listor över domĂ€ner som tjĂ€nar fingeravtryck och kryptomining skript, Sa företaget i sin blogg. Under de kommande mĂ„naderna kommer Mozilla att börja testa dessa skydd med smĂ„ grupper av anvĂ€ndare och kommer att fortsĂ€tta arbeta med Disconnect för att förbĂ€ttra och utöka den uppsĂ€ttning domĂ€ner som blockeras av Firefox.