Mozilla lanserar en andra uppdatering för Firefox-webblÀsaren för att fixa trasiga webblÀsartillÀgg eller tillÀgg

Mozilla lanserar en andra uppdatering för Firefox-webblÀsaren för att fixa trasiga webblÀsartillÀgg eller tillÀgg

“Mozilla hade nyligen lanserat en uppdatering för Firefox-webblĂ€saren, vilket gjorde tillĂ€ggen vĂ€rdelösa för mĂ„nga anvĂ€ndare”

Mozilla rullade ut en uppdatering för sin Firefox-webblÀsare förra fredagen, som bröt tillÀggen eller tillÀggen (som alla kÀnner till), för Firefox pÄ Android eller den lÄngsammare versionen av Extended Support Release (ESR) av Firefox pÄ grund av ett certifikatproblem . Mozilla rullade ut ett par fler uppdateringar pÄ lördag och söndag och fixade certifikatfrÄgan för ett större antal anvÀndare inklusive Android- och ESR Firefox-anvÀndare.

Mozilla Firefox

I synnerhet var det ett problem med utgÄtt signeringscertifikat i fredagsuppdateringen, vilket praktiskt taget inaktiverade tillÀgg / tillÀgg för de allra flesta av dess anvÀndarbas under helgen. För oinitierade tillÀgg kan anvÀndarna utföra ÄtgÀrder som annars inte Àr integrerade i webblÀsaren. Företaget drev sedan ut version 66.0.4 pÄ Desktop och Android och version 60.6.2 för ESR-anvÀndare. Den hÀr versionen för med sig den reparerade certifikatkedjan och Äteraktiverar tillÀgg som webbtillÀgg, teman, sökmotorer och sprÄkpaket. I ett uttalande uppgav Kev Needham, en medlem av Firefox-tillÀggsteamet, att det fortfarande finns olösta problem. Företaget ville dock driva ut uppdateringen före mÄndag för att inte pÄverka veckans början för Firefox-anvÀndare.

Firefox 65

I lekmanns termer krÀver tillÀgg och tillÀgg ett digitalt certifikat för att fungera korrekt. Uppdateringen som Mozilla drev ut pÄ fredagen kom dock med ett nytt digitalt certifikat. Tydligen anvÀnde Mozilla detta certifikat för att faststÀlla att de tillÀgg som anvÀnds av Firefox-anvÀndare Àr de som finns pÄ den officiella Mozilla-tillÀggsportalen. Förresten, eftersom Mozilla gjordes med sin kontroll, gick certifikatet ut och inaktiverade alla tillÀgg i anvÀndarens webblÀsare eftersom Àktheten hos lokalt installerade tillÀgg inte kunde verifieras. För att lÀgga salt pÄ skadan kunde anvÀndarna inte aktivera tillÀggen igen eller installera en ny frÄn grunden.

Men Mozilla försÀkrar att den senaste Firefox 66.0.4 ska ta hand om denna snafu och att anvÀndarna inte ska möta fler problem.