Mozilla lanserar enligt uppgift betald version av Firefox senare i Ă„r

Mozilla Firefox

“Gratis Mozilla Firefox-version kan erbjuda begrĂ€nsad VPN-bandbredd, medan en mĂ„natlig prenumeration lĂ„ser upp obegrĂ€nsad bandbredd”

Mozilla Àr enligt uppgift att lansera en ny premiumversion av sin populÀra Firefox-webblÀsare senare i Är. I en intervju med det tyska medierna T3N nÀmnde Chris Beard, vd för Mozilla, att den nya versionen skulle vara utrustad med dedikerade funktioner som VPN, sÀker molnlagring och fÄ andra. I synnerhet hade Mozilla redan hÀnderna pÄ en betald prenumeration dÀr den erbjöd en VPN-tjÀnst för $ 10 (cirka Rs 700) i partnerskap med ProtonVPN. Nu, med den nya versionen, kan Mozilla tillhandahÄlla begrÀnsad VPN-bandbredd för den fria versionen, medan en mÄnatlig prenumeration lÄser upp obegrÀnsad bandbredd.

Mozilla Firefox

Dessutom klargjorde Beard att företaget inte planerar att ladda de funktioner som för nĂ€rvarande Ă€r gratis, vilket Ă€r en lĂ€ttnad. I ett uttalande sa Chris, ”SĂ„ vad vi vill klargöra Ă€r att det inte finns nĂ„gon plan att ta ut pengar för saker som nu Ă€r gratis. SĂ„ vi kommer att lansera en prenumerationstjĂ€nst och erbjuda en premiumnivĂ„. Och planen Ă€r att införa den första i Ă„r, mot hösten. Vi strĂ€var efter oktober. ” TyvĂ€rr avslöjas inte prisuppgifterna, sĂ„ vi borde veta mer information de nĂ€rmaste mĂ„naderna.

Mozilla lanserade nyligen Firefox 67-uppdateringen som fokuserar pÄ att erbjuda snabbare surfupplevelse. Som Mozilla hÀvdar skulle det nu ladda webbsidor som Instagram, Amazon och Google 40-80 procent snabbare Àn tidigare. Den innehÄller ocksÄ en integrerad flikupphÀngare; Firefox upptÀcker nu automatiskt nÀr det tillgÀngliga minnet pÄ datorn Àr 400 MB eller lÀgre och stÀnger av flikar som inte anvÀnds pÄ ett tag. Firefox 67 försÀmrar ocksÄ webblÀsargrÀnssnittselement som dekorativa webblÀsarteman, som inte lÀngre laddas som prioriterade moduler.