Mozilla levererade en framstÀllning för att göra Venmo-transaktioner privata

Avatar for Jazib Zaman

Sociala medier och personliga transaktioner, lÄter inte rÀtt tillsammans? Tja, PayPals peer-to-peer-betalningsapp, Venmo, har gjort det under lÄng tid. Mozilla har levererat en framstÀllning med 25000 amerikaner som driver Venmo för att göra transaktionsdelningsinstÀllningarna privata som standard.
Den oro som Mozilla har vÀckt anges som:

”Miljoner Venmo-anvĂ€ndares utgiftsvanor Ă€r tillgĂ€ngliga för alla att se. Det beror pĂ„ att Venmo-transaktioner för nĂ€rvarande Ă€r offentliga som standard – om inte anvĂ€ndare manuellt uppdaterar sina instĂ€llningar, kan vem som helst, var som helst se vem de skickar pengar till och varför. ”

Denna oro vÀcktes först av Hang Do Thi Duc, som förklarade denna praxis som en enorm risk. Hon stödde sin forskning med bevis frÄn Venmo-analysen som hon genomförde. Hon letade efter personer som delade deras transaktionsinformation offentligt. Hon analyserade mer Àn 200 miljoner offentliga Venmo-transaktioner och drog slutsatsen att hon hÀmtade mycket av dessa uppgifter. Hon kunde berÀtta om anvÀndarens drogvanor, deras relationer, matvanor och mycket mer.

MÄnga anhÀngare av denna offentliga demonstration av transaktioner ansÄg detta vara ofarligt. Men Hand Do Thi Duc sÀger att dessa transaktionsdetaljer kan verka ofarliga men de berÀttar mycket om en persons livsstil och vanor som inte bör visas offentligt förrÀn eller om det inte Àr tillÄtet.

Venmos stÄndpunkt, i det hÀr fallet, hade varit ganska nedslÄende. Det svarade inte direkt över denna frÄga men gjorde ett uttalande med TechCrunch och sa:

”Venmo designades för att dela erfarenheter med dina vĂ€nner i dagens sociala vĂ€rld, och nyhetsflödet har alltid varit en stor del av detta, sĂ€kerhet och integritet för Venmo-anvĂ€ndare och deras information Ă€r alltid högsta prioritet. VĂ„ra anvĂ€ndare litar pĂ„ oss med sina pengar och personlig information, och vi tar detta ansvar och tillĂ€mpliga sekretesslagar mycket seriöst ”

Även om Venmo har tagit ett steg genom att förklara för sina anvĂ€ndare den process genom vilken de kan göra sina offentliga transaktioner privata eller skrĂ€ddarsydda, har de utformat handledning som hjĂ€lper till att tjĂ€na detta syfte.

Under tiden övervÀger PayPal att Àndra standardinstÀllningarna för sekretess frÄn offentligt till privat, Mozilla kom med denna framstÀllning och tog upp tusen frÄgor angÄende datasÀkerhet. Inte bara vÀckte denna framstÀllning en oro, men den tvingade mÄnga företag att granska sin integritetspolicy och kontroller.

LÄt oss se vilket sÀtt kamelen sitter för Venmo och Mozilla. NÄgra gissningar? LÄt oss veta i kommentarsektionen.