[MWC 2019]: Huawei vikbar telefon som heter Mate X, affisch upptäckt innan avtäckningen

[MWC 2019]: Huawei vikbar telefon som heter Mate X, affisch upptäckt innan avtäckningen

“Den hopf√§llbara Huawei-smarttelefonen utropas som v√§rldens f√∂rsta hopf√§llbara 5G-smartphone och anv√§nder en annan design √§n Samsungs Galaxy Fold”

Huawei är redo att lansera sin hopfällbara smartphone, dagar efter att Samsung tog omslaget av sin mycket uppskattade Galaxy Fold. Medan den hopfällbara Huawei-telefonen har varit och retats officiellt ett tag, har en ny tweet avslöjat en händelseaffisch som ger oss en glimt av den hopfällbara Huawei-smarttelefonen, tillsammans med dess teaser-linje. Designen, som visas på affischen, ser lite annorlunda ut än vad Samsung redan har implementerat med Galaxy Fold, vilket ger oss spänningen att se ett nytt vikbart designspråk.

#Huawei # MWC2019 # MWC19 huawei Mate X pic.twitter.com/cUV7POgF6r

– ÁļĘŚÜõ Á¨¨ŚćĀšĻĚ ŚÜ† (@ gimme2pm) 22 februari 2019

Enligt affischen avser Huaweis design en hopfällbar smartphone som viks inåt. Det inkluderar möjligen inte ett så väldefinierat låsande gångjärn som Samsung, men skulle istället innehålla svängningar på både toppen och botten av enheten. Dessutom, istället för att inkludera en sekundär bildskärmspanel på andra sidan, använder den hopfällbara Huawei-smarttelefonen endast en skärmpanel, som kommer att inaktiveras när telefonen har vikts inåt. När du öppnar den visas den tablettliknande skärmen vars storlek inte har specificerats ännu.

Huawei har också uppenbarligen utnämnt enheten Mate X, och smarttelefonen kommer att bli världens första hopfällbara 5G-smartphone. Det är ännu inte klart om Huawei också kommer att inkludera en icke-5G-variant, men det är troligt att enheten körs på Kirin 980 SoC med sin valfria Gigabit-klass 5G-modemkomponent. Från evenemangsaffischen verkar Huawei Mate X få en stor fysisk ram på ena sidan, även om det inte är helt klart om det skulle innehålla någon funktion.

Samsung Galaxy Fold - UtvaldaSamsung Galaxy Fold

Huawei Mate X förväntas också justera sitt gränssnitt med hopfällbara smartphonefunktioner och inkludera multifunktionalitet av appar. Precis som Samsung Galaxy Fold kan Huawei Mate X också innehålla appkompatibilitet, vilket skulle anpassa appar från mindre skärmstorlek till större format. Vad som återstår att se är exakt hur Huawei bestämmer sig för att prissätta sin hopfällbara smartphone och hur nära den kommer till Samsungs meteoriska prislapp.