[MWC 2019] Intel lanserar nya Hewitt Lake-chipsets med 5G-stöd

[MWC 2019] Intel lanserar nya Hewitt Lake-chipsets med 5G-stöd

“Intel har meddelat ett par nya 5G-fokuserade produkter vid Mobile World Congress 2019 i Barcelona”

Även om de flesta av vĂ„ra berĂ€ttelser handlar om alla de nya smartphonelanseringarna pĂ„ MWC 2019, finns det nĂ„gra företag som visar upp andra produkter. Exempelvis har chiptillverkaren Intel just tillkĂ€nnagett en ny serie 5G-stödda chipsets som heter Hewitt Lake. Tillsammans med det lanserade företaget ocksĂ„ en ny fĂ€ltprogrammerbar gate-array och avslöjade ett partnerskap med företag för att frĂ€mja 5G-tillvĂ€xten.

Hewitt Lake-chipsets Àr de senaste system-on-chips som tillhör Xeon D-linjen. Det Àr efterföljaren till Intel Xeon D-1500, men vi har inte mycket detaljer om de nya chipsetsen. Företaget avslöjade bara att Hewitt Lake-processorerna kommer att prestera snabbare, ge bÀttre effektivitet och stödja förbÀttrade lösningar för sÀkerhet, kontrollplan, nÀtverkskant och lagring.

Intel Hewitt Lake

Den tidigare Xeon D-1500 lanserades 2015 och byggdes med en 14nm-process. Mer information om det nya chipsetet ska avslöjas under de kommande veckorna. Intels SVP för nÀtverksplattformar, Sandra Rivera, uppgav:

“Xeon D Hewitt Lake SoC hjĂ€lper verkligen vĂ„ra kunder att utveckla sin strategi för 5G- och kantutbyggnader, och du kommer att se flera produkter som visas med Xeon D som har ökat prestanda jĂ€mfört med föregĂ„ende generation.”

Bortsett frÄn de nya Hewitt Lake-chipsetsen, meddelade Intel ocksÄ N3000 Programmable Acceleration Card, som Àr ett fÀltprogrammerbart gate-array. Den kan hantera nÀtverkstrafik upp till 100 Gbps, vilket Àr bra för 5G-nÀtverk. Detta Àr ett PCIe-kort med dubbla kortplatser som levereras med 1.1 miljoner logiska element, 9 GB DDR4-RAM med lÄg latens, 144 MB QDR IV-minne och tvÄ nÀtverkskort. Detta annonseras i princip som en 5G-radioÄtkomst- och kÀrnnÀtverkslösning för bearbetning av appar. Intel kommer att börja sÀlja den hÀr produkten under tredje kvartalet 2019.

Slutligen tillkÀnnagav företaget ocksÄ partnerskap med Ericsson och ZTE dÀr det kommer att anvÀnda sina Snow Ridge chipsets för bÄda företagens 5G-stationer. Intel 10nm-baserade Snow Ridge SoC tillkÀnnagavs pÄ CES förra mÄnaden och utvecklades för sÄdana applikationer. Intel kommer att lansera detta chipset under andra halvÄret 2019.