[MWC 2019]: MediaTek Helio M70 5G-modem förbÀttrats med 5G-hastigheter under 6 GHz

MediaTek Helio M70 - featured

“MediaTek Helio M70 5G-modemet visades köras med 4,2 GHz 5G-hastigheter, vilket företaget hĂ€vdar Ă€r den snabbaste live-5G-modemdemonstrationen hittills.”

MediaTek har tagit sig till Mobile World Congress-scenen i Barcelona med Helio M70, dess avancerade 5G-modem. Medan Helio M70 redan tillkĂ€nnagavs i slutet av 2018, har chipset hĂ€vdats av företaget att ha presenterat ”branschens snabbaste sub-6GHz live 5G-modem-demonstration hittills” vid MWC 2019. Helio M70 fungerar i sub-6-spektrumet med 5G bandbredd och anslutning, och dess demonstration nĂ„dde enligt uppgift upp till 4,2 GHz av 5G datahastigheter.

Enligt ett mediauttalande riktas Helio M70 till alla anslutningssektorer, inklusive mobila enheter, smarta hem (IoT) och bilar. Den första generationen av 5G-modemet frÄn MediaTek ger bÄde 5G och LTE dual-band, anslutningsstandarder för flera Ätkomstpunkter, dynamisk kraft- och frekvensdelning för adaptiv nÀtverksmottagning och kompatibilitet med bÄde fristÄende och icke-fristÄende 5G-nÀtverksfrekvenser.

MediaTek Helio M70 - presenterad

NĂ€r det gĂ€ller tekniska data uppnĂ„r MediaTek Helio M70 4,2 Gbps stabila 5G-nedladdningshastigheter, vilket enligt uppgift Ă€r det snabbaste sub-6GHz-nĂ€tverket som hittills har testats i en live, verifierad installation. Den kan nĂ„ upp till topphastigheter pĂ„ 4,7 Gbps vid nedladdning och 2,5 Gbps i uppladdningshastigheter. Det Ă€r ocksĂ„ kompatibelt med 3GPP Release 15 och godkĂ€nns dĂ€rför för tillĂ€mpning i 5G NR-nĂ€tverk och uppfyller alla specifikationer för det. Den Ă€r ocksĂ„ kompatibel med alla frekvenser frĂ„n 600MHz till 5GHz och tĂ€cker dĂ€rmed alla TDD- och FDD-band. MediaTek specificerar ocksĂ„ stöd för “flexibel spektrumĂ„tkomstmekanism” för att ge nĂ„gon form av framtidssĂ€kerhet nĂ€r nĂ€tverksspektret utvecklas över tiden.

Multi-mode-anslutningsstödet med dynamisk energidelning hjÀlper ytterligare Helio M70 att maximera sin kompatibilitet med nÀtverk, hela vÀgen frÄn 2G till 5G-hastigheter. Detta hjÀlper det att utöka anslutningsomrÄdet över alla platser och hjÀlpa till med adaptiv vÀxling av bandbredd beroende pÄ regional tilldelning av nÀtverk. Det ökar i sin tur effektiviteten i strömförbrukningen, vilket MediaTek hÀvdar kommer att ge upp till 50 procent högre energieffektivitet Àn tidigare anslutningsmodem.

Den nya anslutningsstandarden, hoppas MediaTek, kommer att konkurrera med Qualcomms erbjudande med QCA6696 och dess Automotive 4G- och 5G-plattformar. Qualcomm har dock tillhandahÄllit en mer mÄngsidig nÀtverkslösning Àn MediaTek inom den automatiska sfÀren, liksom ett specialiserat 5G-erbjudande för mobila enheter. Det ÄterstÄr att se hur marknadsandelen sÄ smÄningom gÄr ut för de tvÄ traditionella konkurrenterna i chipsetutrymmet, och om det speglar hur Qualcomm och MediaTek delar branschandelen nÀr det gÀller chipsets.