[MWC 2019]: Microsoft debuterar Azure Kinect med djupgivare, högupplöst kamera för företag

[MWC 2019]: Microsoft debuterar Azure Kinect med djupgivare, högupplöst kamera för företag

“För nĂ€rvarande Ă€r tillgĂ€ngligheten till kringutrustningen begrĂ€nsad till USA och Kina.”

NÀstan tio Är efter att Microsoft debuterade Kinect som ett tillbehör för Xbox 360-anvÀndare, har företaget nu tillkÀnnagett en ny varumÀrkesversion av samma kringutrustning pÄ MWC 2019 som heter Azure Kinect. Azure Kinect kommer att drivas av molnet och riktar sig till företag mestadels den hÀr gÄngen som HoloLens 2 medan Kinect tidigare riktades mot genomsnittskonsumenten. Azure Kinect kommer initialt att sÀljas i USA och Kina för $ 399 och Àr tillgÀnglig för förbestÀllning frÄn och med idag.

Fotokredit: EngadgetFotokredit: Engadget

NĂ€r det gĂ€ller specifikationer Ă€r den palmstora rektangulĂ€ra Azure Kinect utrustad med en djupsensor, högupplöst kamera och en rumslig mikrofonsuppsĂ€ttning. Enligt företagets officiella genomgĂ„ng Ă€r 1MP djupsensor den “bĂ€sta i klassen”, det finns en 12MP RGB-sensor, en 360-graders 7-mikrofon cirkulĂ€r array och en orienteringssensor som bygger avancerade tal- och visionmodeller. Den har nĂ„got som kallas “intelligent edge” som Ă€r en AI som inte bara hör och ser höga detaljeringsnivĂ„er utan ocksĂ„ tolkar dessa data. Eftersom företaget utnyttjar kraften i molnet för Azure Kinect kommer utvecklare att kunna göra mer kraftfulla applikationer med mindre resurser och kraft. De kommer ocksĂ„ att kunna distribuera AI-algoritmer i mindre nĂ€tverk genom att anvĂ€nda AI pĂ„ djupbilder.

Microsoft visade hur företag kan anvÀnda det nya tillbehöret med tvÄ av sina kunder som redan anvÀnder Azure Kinect. Ocuvera, ett vÄrdföretag, anvÀnder sensorn för att förutsÀga patientbÀddfall pÄ sjukhus och vÄrdhem Àr en av dem och det hÀvdas att patientfall har minskat till 0 frÄn svindlande 11 000 förra Äret. En annan Àr AVA Retail som anvÀnder Azure AI för att möjliggöra sjÀlvutcheckning.

[Previous Story][MWC 2019]: Lenovo Tab V7 med massiv 6,9-tums skÀrm och 5810 mAh-batteri tillkÀnnages

[Next Story][MWC 2019]: Alcatel 1s, 3, 3L smartphones tillsammans med fliken 3T 10 blir officiell: pris, specifikationer