[MWC 2019]: Microsoft HoloLens 2 med ny design, förbÀttrat synfÀlt och $ 3 500 prislapp lanserat

Microsoft HoloLens 2 MWC 2019 Featured

“HoloLens 2 kommer att finnas till ett startpris pĂ„ 3 500 $ senare i Ă„r, men inte för genomsnittskonsumenten”

Fyra Är efter tillkÀnnagivandet av den ursprungliga HoloLens Àr Microsoft tillbaka med ett förbÀttrat headset med blandad verklighet. HoloLens 2 Àr bÀttre, har en nyare design, Àr bekvÀmare att bÀra, gör mycket mer och har dubbelt synfÀlt. Tack vare det ökade synfÀltet ger headsetet nu ocksÄ en mer uppslukande upplevelse. Företaget tillhandahöll ocksÄ en riktigt cool demo pÄ scenen under evenemanget, dÀr den visade den förbÀttrade handspÄrningen av enheten.

Microsoft HoloLens 2 MWC 2019 med

Microsoft HoloLens 2-pris

Microsoft HoloLens 2 headset med blandad verklighet Àr fortfarande inte verklighet för genomsnittskonsumenten. Det Àr inte gjort för mÀnniskor att anvÀnda hemma, utan fokuserar istÀllet pÄ företag, militÀr och konstruktion. Microsoft har satt HoloLens 2-priset till $ 3 500 och det Àr tillgÀngligt för förbestÀllning nu. Det exakta startdatumet och tillgÀnglighetsinformation har inte delats Ànnu.

Den kan köpas i Storbritannien, USA, Kanada, Kina, Tyskland, Irland, Frankrike, Kina, Nya Zeeland, Australien och Japan. Kunder kan ocksÄ köpa headsetet mot en mÄnadsavgift pÄ $ 125 nÀr de köps tillsammans med Dynamics 365 Remote Assist-programvaran.

HoloLens2

Microsoft HoloLens 2 specifikationer, funktioner

För det första har HoloLens 2 en ny design som gör att den ser ut som svetshjÀlm. Du kan vÀnda visiret och det passar nu fler huvudformer och Àr bekvÀmare att bÀra under lÄnga perioder. Vid 57 grader har den dubbelt synfÀltet jÀmfört med sin föregÄngare. Det Àr fortfarande inte sÄ brett som andra VR-headset som Oculus, men det Àr en enorm förbÀttring jÀmfört med den ursprungliga HoloLens.

Microsoft anvÀnder en ny Time-of-Flight-sensor som Àr mycket mer exakt och snabbare Àn den Àldre. Headsetet har nu nya sensorer i nÀsan som automatiskt loggar in anvÀndaren och laddar de personliga instÀllningarna. Det har ocksÄ Iris-igenkÀnning som kan hjÀlpa till att logga in med Windows Hello.

SkÀrmdump 25-02-2019 kl 12.17.13

Företaget har ocksÄ förbÀttrat ögonspÄrning och handspÄrning pÄ HoloLens 2. Den nya TOF-sensorn kan nu kÀnna igen upp till 21 poÀng pÄ din hand, vilket möjliggör bÀttre och realistiska handgester. Och tillsammans med den anpassade AI-programvaran kan kunder göra en massa coola saker som tryckknappar i luften, spela ett virtuellt piano, fixa saker och mycket mer. Headsetet anvÀnder ocksÄ röststyrning med tillstÄnd av Microsofts Cortana-assistent.

Enligt specifikationerna Àr HoloLens 2 utrustad med Snapdragon 850-chipset och en andra generationens holografiska processeringsenhet. Varje skÀrm pÄ visiret har en upplösning motsvarande en 2K-panel. Headsetet levereras ocksÄ med 5 mikrofoner, rumsliga högtalare och ett batteri som kan hÄlla i upp till tre timmar. Den anvÀnder USB Type-C och Wi-Fi för anslutning.