[MWC 2019]: nubia Alpha är en vikbar smartklocka med 4-tums OLED-skärm och 2-dagars batteritid

[MWC 2019]: nubia Alpha är en vikbar smartklocka med 4-tums OLED-skärm och 2-dagars batteritid

“Nubia Alpha smartwatch √§r ett f√∂rs√∂k att minska klyftan mellan smartphones och smartwatches”

Vi har redan bevittnat nästa generations smartphones med flexibla skärmar, som kan vikas över och lägga en surfplattformad enhet i fickan. Nu följer den kinesiska handenhetstillverkaren ZTE: s undermärke nubia fotspåren från Samsung och Huawei, om än på ett annat sätt. nubia har meddelat och presenterat sin Alpha-smartklocka med en flexibel OLED-skärm och syftar till att minska klyftan mellan smartphones och smartklockor.

nubia Alpha 1

nubia Alpha-pris, tillgänglighet

nubia Alpha erbjuds i tv√• varianter – endast Bluetooth och mobil. F√∂retaget har meddelat att den enda Bluetooth-varianten kommer att kosta ‚ā¨ 449 (~ Rs 36 300) och kommer i svart f√§rg. Denna modell kommer att s√§ljas i Europa och Nordamerika fr√•n och med april. Mobilalternativet kommer att anv√§nda eSIM-funktionaliteten – det kostar 549 ‚ā¨ (~ 44 400 Rs) f√∂r det svarta alternativet, medan den med 18-karats guldpl√§tering kommer att s√§ljas f√∂r 649 ‚ā¨ (~ 52 500 Rs). Den vikbara smartwatchen s√§ljs i Kina i april, i Europa med b√∂rjan av tredje kvartalet och i Nordamerika fr√•n fj√§rde kvartalet.

nubia Alpha specifikationer, funktioner

Kännetecknet för den nya nubia Alpha wearable är definitivt den 4-tums OLED-skärmen med en upplösning på 960 x 192 pixlar. Skärmen pryder ett ultrabrett bildförhållande på 45: 9 och verkar större än det är. Skärmen som tillverkas av Visionox, en flexibel skärmspecialist, uträknas vara den största skärmen på en bärbar dator; den böjer sig längs bärarens handled, precis som ett smartur. nubia hävdar att skärmen är skyddad av en värmebeständig polymer som heter Polyimide.

nubia Alpha

Kör prestanda är Snapdragon Wear 2100 SoC, som åtföljs av 1 GB RAM och 8 GB intern lagring. Särskilt ersattes Wear 2100 SoC med Wear 3100 förra året, så det är konstigt på en del av nubia att gå för den äldre chipset, speciellt för en partytillverkning. I programvaruavdelningen kör smartwatchen en Android-version anpassad av ZTE för bärbara produkter Рprogramvaran tillåter användare att komma åt appar och olika information med röstkommandon, multitouch och luftgester.

För navigering har smartklockan två fysiska knappar Рrygg och röst. Det finns också en 5-megapixelkamera för att klicka på selfies och bilder. Nubia Alpha fungerar också som en fitnessspårare med funktioner för sömn, träning och hjärtfrekvens. Allt detta drivs av ett 500mAh batteri, vilket nubia hävdar kan hålla i upp till två dagar på en enda laddning.