[MWC 2019]: Sony Xperia 1 med 21: 9 Cinema-Wide screen och Snapdragon 855 SoC lanserades

Sony Xperia 1

“Sony Xperia 1 Ă€r det första flaggskeppet i vĂ€rlden som kommer med 21: 9 Cinema-Wide 4K HDR-skĂ€rm”

Sony har blivit det första varumÀrket som startar Mobile World Congress 2019 officiellt med sitt lanseringsevenemang idag. VarumÀrket tog pÄ scenen idag för att lansera en serie smartphones inklusive dess flaggskepp, mellanklass och budget smartphones. Sony Xperia 1 Àr det senaste flaggskeppet frÄn varumÀrket, som tidigare spekulerades vara XZ4 och eftertrÀdare till Xperia XZ3 (första intryck). Smarttelefonen markerar en första i vÀrlden med sin 21: 9 Cinema Wide 4K HDR-skÀrm och först frÄn företaget med en tredubbel kameramodul.

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 pris, tillgÀnglighet

Medan Sony Xperia 1-priset inte tillkÀnnagavs vid evenemanget har företaget meddelat att handenheten kommer att finnas tillgÀnglig för köp under vÄren. Ett exakt datum och prispunkt kan förvÀntas dÄ, beroende pÄ vilka marknader det slÀpps pÄ.

Sony Xperia 1 specifikationer

Xperia 1 Àr en smarttelefon med flaggskepp och Àr som tidigare nÀmnts vÀrldens första som har en 21: 9-skÀrm. Cinema Wide OLED-skÀrmen pÄ flaggskeppet mÀter 6,5 tum och erbjuder en imponerande upplösning pÄ 4K och HDR-stöd. Displayen stöds ytterligare av Sonys BRAVIA X1 mobilmotor för djupare svart och mer naturliga fÀrger. Den IP68-certifierade glassmörgÄsdesignen skyddas ocksÄ av skiktet Corning Gorilla Glass 6 pÄ framsidan och baksidan. PÄ prestationsfronten prylar det senaste Sony-flaggskeppet den toppmoderna Snapdragon 855-processorn som stöds av 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. AnvÀndare kan utöka den inbyggda lagringen upp till 512 GB med ett microSD-kort. I programvaruavdelningen startar flaggskeppet Android 9 Pie ur lÄdan.

Sony Xperia 1 2

NÀr vi kommer till kamerorna Àr Xperia 1 den första frÄn mÀrket som har en trippel kameramodul. KamerainstÀllningen bestÄr av en trio av 12-megapixelskyttar inklusive RGB, super vidvinkelobjektiv och en teleobjektiv med OIS. KamerainstÀllningen har den nya Dual-Pixel-tekniken, som kan ta bra bilder av rörliga föremÄl Àven under svagt ljus. full HD super slowmotion-video med mera. För selfies finns det en 8-megapixelspelare pÄ framsidan. Ett 3300 mAh-batteri med snabb laddningsstöd avrundar flaggskeppets specifikationsblad.