[MWC 2019]: TCL-kommunikation visar DragonHinge-mekanismen för hopfÀllbara enheter

TCL Image

“TCL-kommunikation presenterade sin patenterade DragonHinge-teknik med flexibel produktportfölj för bildskĂ€rmar”

TCL Communications, som Ă€ger varumĂ€rkena Alcatel och Blackberry, meddelade idag sin hopfĂ€llbara displayteknik en dag före MWC 2019-evenemanget i Barcelona, ​​Spanien. Företaget tillkĂ€nnagav sin senaste patenterade gĂ„ngjĂ€rnsmekanism för vikbara enheter och meddelade att enheterna kommer att visas pĂ„ evenemanget i Ă„r.

TCL-bild

Företaget har samarbetat med systerföretaget CSOT för att utveckla anpassade flexibla AMOLED-skÀrmar. Dessa skÀrmar stöds inte av DragonHinge Technology, som Àr utformad för att hjÀlpa dessa skÀrmar att vikas och böjas i olika möjliga anvÀndningsfall. Företaget hÀvdar att den nya tekniken hjÀlper till i en enkel och sömlös rörelse för en förbÀttrad anvÀndarupplevelse.

Vid en tidpunkt, nÀr Samsung och Huawei redan har gÄtt vidare och meddelat sin hopfÀllbara smartphone, tar TCL ett annat tillvÀgagÄngssÀtt. Enligt Peter Lee, General Manager, Global Sales and Marketing, Àr TCL inte i tÀvlingen för att vara den första som lanserar en hopfÀllbar telefon. IstÀllet vill företaget ta sig tid att lösa hÄrdvaru- och programvaruproblem för att ge en smidig anvÀndarupplevelse.

Shane Lee, General Manager, Global Product Center pĂ„ TCL Communication sa, “NĂ€r vi tittar pĂ„ den praktiska tillĂ€mpningen av flexibel skĂ€rm och hopfĂ€llbara mobila enheter finns det verkligen tre utmaningar som mĂ„ste övervinnas: den flexibla AMOLED-skĂ€rmen i sig, ett hĂ„llbart mekaniskt hölje och naturligtvis mjukvaran som sömlöst kan anpassas till denna nya form faktorer. Genom TCL: s vertikala integration med CSOT har vi besegrat mĂ„nga av de utmaningar som kommer med flexibla skĂ€rmar; och nu med tillkĂ€nnagivandet av DragonHingeTM kan vi visa vĂ€rlden hur vi kommer att övervinna de mekaniska höljesutmaningar som mĂ„ste lösas för att stödja dessa nya vikbara formfaktorer. Vi har nu en hĂ„rdvarulösning att bygga pĂ„, vilket frigör oss för att ta itu med de unika programvaruupplevelserna som den hĂ€r nya tekniken möjliggör, och hur det hela hĂ€nger samman med det större anslutna ekosystemet nĂ€r vi förbereder oss för att lansera vĂ„r första hopfĂ€llbara enhet nĂ€sta Ă„r.“

Företaget har meddelat att smartphones med den nya tekniken kommer att visas pÄ MWC 2019 och kommer att lanseras kommersiellt 2020. HÄll dig uppdaterad 91mobiler för ytterligare uppdateringar.