NÄgon försöker stjÀla konton frÄn Walmart.com-kunder

Se upp för en Walmart-nÀtfiskebedrÀgeri, kommer snart

Enligt hundratals rapporter pÄ sociala medier har mÀnniskor över hela USA fÄtt e-postmeddelanden för ÄterstÀllning av lösenord för sina Walmart.com-konton, vilket tyder pÄ att nÄgon försöker komma Ät dessa konton och Àndra lösenordet.

Detta verkar vara ett slags masshackningsförsök, Àven om framgÄng verkar vara begrÀnsad för tillfÀllet.

MISS INTE: LÀckt iPhone 7-foto visar nÄgra tidigare okÀnda smÄ förÀndringar

E-postmeddelandena kommer frÄn en legitim Walmart.com-e-postadress, sÄ det Àr inte en traditionell typ av nÀtfiske, vilket uppmuntrar kunden att klicka pÄ en lÀnk till en extern webbplats, dÀr de luras att ge upp sin inloggningsinformation till hackare.

https://twitter.com/JoshOakes/status/761203784898928640
https://twitter.com/jgambacurta/status/761275998608367617
https://twitter.com/AndyBroadfoot/status/761200511622090757

IstĂ€llet Ă€r e-postmeddelandet som folk har fĂ„tt ett e-postmeddelande om Ă„terstĂ€llning av lösenord. Om du glömmer ditt lösenord kan du klicka pĂ„ lĂ€nken “Glömt ditt lösenord”. Om ett legitimt e-postmeddelande lĂ€ggs in fĂ„r du en kod för Ă„terstĂ€llning av lösenord per e-post till det e-postmeddelandet. Ta koden, mata in den pĂ„ Walmarts webbplats och du kan Ă€ndra lösenordet.

Det Àr oklart exakt hur detta hack fungerar, men det finns nÄgra bra gissningar. E-postmeddelanden för ÄterstÀllning av lösenord verkar vara obegrÀnsade, sÄ det kan vara sÄ enkelt som en (mycket lÄg sannolikhet) brute-force hack. Det kan finnas en del brister i Walmarts system, som hackare kan dra nytta av i stor skala. Det kan handla om att anvÀnda komprometterade e-postkonton. Hej, det kan bara vara en uttrÄkad hackare som mÀrkte bristen pÄ hastighetsgrÀnser och bestÀmde sig för att skrÀpposta mÀnniskor.

Återigen, allt detta Ă€r spekulation. Men det som stĂ„r klart Ă€r att det finns ett omfattande försök att ta kontroll över kundernas Walmart-konton (eller krascha Walmarts e-postserver). Tills det Ă€r löst Ă€r det förmodligen en bra idĂ© att Ă€ndra ditt Walmart-lösenord (och eventuellt e-postmeddelandet pĂ„ kontot!) Och hĂ„lla koll pĂ„ ditt kreditkort.

Vi har nÄtt Walmart för att kommentera den hÀr historien.