NÄgra verkliga sektorer som anvÀnder iBeacons-applikationer!

NÄgra verkliga sektorer som anvÀnder iBeacons-applikationer!

Beacons som Apple iBeacon har förÀndrat hur vi navigerar oss pÄ offentliga eller inomhusomrÄden och hur vi gör vÄr shoppingupplevelse snabbare, bÀttre och mindre besvÀrlig. Det finns alltid frÄgan om vem som faktiskt anvÀnder den hÀr tekniken. Vara lÀtt eftersom det finns mÄnga verkliga sektorer som anvÀnder iBeacons.

Medicinsk

FrÄn incheckningssystem till att skicka information om en patients status till sin familj kan sjukhus och vÄrdcentraler skicka all viktig information direkt via iBeacons installerade i deras lokaler. Med iBeacon-drivna appar kan patientens familjemedlemmar enkelt boka tid för att möta patienten och checka in nÀr de Àntligen kommer till klinikens lobby. Receptionister kan ocksÄ se en fullstÀndig lista över de personer som har checkat in och hur lÀnge de har vÀntat pÄ att trÀffa lÀkaren / patienten. Eftersom iBeacons automatiskt visar olika data kan lÀkare eller sjuksköterskor snabbt fÄ tillgÄng till patientens register automatiskt nÀr de gÄr in i patientens rum, vilket gör diagnosen och behandlingen snabbare.

Detaljhandel och fysiska butiker

NĂ€r en kund kommer in i din butik eller butik, vĂ€lkomna dem med “butik vĂ€lkomnar” direkt skickas till sin mobiltelefon automatiskt via en iBeacon som “VĂ€lkommen till vĂ„r butik. Var noga med att kolla in de senaste erbjudandena pĂ„ regnrockar eftersom det snart kommer att regna ”. Om en kund gĂ„r vid din ytterdörr, skicka dem meddelanden för att uppmuntra dem att komma in i din butik och köpa nĂ„got tack vare rullator-by-rabatter. Detaljhandelsrabatter pĂ„ alla produkter kan flyttas till kunden nĂ€r de befinner sig inom grĂ€nsen för en iBeacon och push-meddelanden av vissa slag angĂ„ende produkter nĂ€ra den specifika iBeacon kan skickas till kundens telefon. Din butiksapp kan ha en timermatad rabatt för att uppmuntra kunder att köpa en rabatterad produkt inom en tidsgrĂ€ns eller förlora erbjudandet.

Logistik

SpĂ„ra dina produkter via Bluetooth-taggar eller RFID-chips för att veta att de finns inom dina lokaler och inte stulna. SpĂ„ra anvĂ€ndare som gĂ„r runt i din butik och hĂ„ll en flik över antalet personer som finns fysiskt i din butik / butik. Notera kundvandringsmönster för inköpen och se vilka delar av butiken de ignorerar. PĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet kan du marknadsföra annonser som inte sĂ€ljs bĂ€ttre. LĂ€gg till en “Find-me” -knapp i din app för att hjĂ€lpa kunder att spĂ„ra en sĂ€ljare i din butik utan att behöva springa runt i affĂ€ren sjĂ€lva.

Karuseller

Visa produkter och deras detaljer automatiskt med kundens ankomst till din butik. Visa recensioner och allmÀnna artiklar som köps mer. PÄ detta sÀtt kan kunder snabbt skjuta till karusellnumret och köpa de produkter som behövs mycket snabbare utan dröjsmÄl pÄ produkter som de inte köper. HjÀlp anvÀndare att jÀmföra mellan tvÄ produkter med recensioner nÀr de Àr mellan tvÄ liknande produkter frÄn olika företag. HjÀlp kunder att göra smidiga betalningar, de kan snabbt betala med sin telefon medan de Àr i butik och fÄ kvittot pÄ sin telefon som de kan lÀmna butiken med. Papperslösa undrar.

Evenemang och mÀssor

Organisera rensningsjakter, enkla incheckningar och ge poÀng till personer som besöker vissa bÄs eller monter. HjÀlp deltagarna att hitta sina platser med kartvÀgledning via en genererad karta. Kunder kan lÀsa aktuella recensioner och tweets om evenemanget gratis via Bluetooth, inga datakostnader krÀvs.

Restauranger och barer

Starta automatisk restaurang vÀlkomnar nÀr nÄgon kommer in i ditt uttag. Ge rullstolsrabatter till kunder nÀr de gÄr förbi ditt utlopp och uppmana dem att komma in och njuta av en rabatterad middag. HjÀlp dem att hitta vad de letar efter med automatiska menyer och menyförslag via push-meddelanden. De kan bestÀlla via appen. Inga servitörer krÀvs. Smidiga betalningar via appen som initierar kontantlösa betalningar.

iBeacons Àr perfekta incheckningssystem. De hjÀlper mÀnniskor att komma fram i tid och pÄ rÀtt plats med kartor. Bortsett frÄn det kan du göra smidiga betalningar och engagera dig pÄ en plats med skrÀddarsydda erbjudanden och rabatter gjorda just för dig.

Med företag som anvÀnder tekniken till sin kÀrna för att generera intÀkter blir iBeacon-tekniken framtiden för mobilanvÀndarförvÀrv. Packad med kraftfull inriktning och analys iBeacons gör livet enklare för bÄde handlare och slutanvÀndare.

Bildkredit: Wikimedia Commons

Den hĂ€r artikeln uppdaterades senast den: 11/08/2017 – 18:44

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Online marknadsförings kille med intresse för mobilindustrin. Jag Àr en allÀtande lÀsare och Àlskar att skriva vad jag gillar.