NASA har en plan att ta oss till mÄnen och bortom

Avatar for Amnah Fawad

NASA överlÀmnade nyligen en rapport till kongressen dÀr den angav sin plan att utforska mÄnen och andra kosmos genom sin utforskningskampanj.
NASA har arbetat med att uppnÄ en milstolpe för att utforska rymden under ganska lÄng tid. Enligt Donald Trumps rymdpolitiska direktiv-1 tillbaka 2017 har utforskning med kommersiella och internationella partners varit i fÀrd. Space Exploration Campaign kommer att genomföra mÀnskliga sÄvÀl som robotuppdrag för noggranna observationer.
Enligt NASA hoppas uppdraget att uppnÄ följande mÄl:

ÖvergĂ„ng av mĂ€nskliga rymdflygaktiviteter i USA i omloppsbana pĂ„ lĂ„g jord till kommersiell verksamhet som stöder NASA och behovet av en framvĂ€xande privatmarknad. Leda placeringen av funktioner som stöder mĂ„nens ytoperationer och underlĂ€ttar uppdrag bortom cis-mĂ„nens rymd. FrĂ€mja vetenskaplig upptĂ€ckt och karakterisering av mĂ„nresurser genom en serie robotuppdrag. Återför amerikanska astronauter till MĂ„nens yta för en ihĂ„llande utforskningskampanj och anvĂ€ndning. Visa de möjligheter som krĂ€vs för mĂ€nskliga uppdrag till Mars och andra destinationer.

Rapporten sÀger vidare:
”NASA har definierat en öppen arkitektur som Ă€r i linje med rymdpolitiska direktiv och uppfyller
ByrĂ„ns strategiska mĂ„l. Det gör det ocksĂ„ möjligt för partners, dĂ€r sĂ„ Ă€r lĂ€mpligt, att bidra till meningsfullt sĂ€tt. NASAs strategiska implementeringssĂ€tt för National Space Exploration Campaign ”

LÀs ocksÄ: Möjlighet att Mars Rover har hittats!

NASA har genom sin framtidsplan informerat om vad det syftar till att uppnÄ under de kommande Ären genom prospekteringskampanjen.

Bild med tillstÄnd: NASA

LÀs ocksÄ: Ytterligare en milstolpe; TvÄ japanska robotar landade framgÄngsrikt pÄ en rörlig asteroid

I Ärtionden har forskare försökt bevisa grunderna för livets överlevnad i rymden. FrÄgan Àr om de kommer att kunna ta reda pÄ nÄgot den hÀr gÄngen? Planen ser solid ut, lÄt oss bara hoppas att anstrÀngningarna bÀr frukt den hÀr gÄngen.
LÄt oss veta vad du tycker i kommentarfÀltet nedan!