NÀstan hÀlften av amerikanerna Àr bara inte sÄ tekniska

NÀstan hÀlften av amerikanerna Àr bara inte sÄ tekniska

Det kan inte förnekas att teknik har förÀndrat hur amerikaner lever sina liv. FrÄn vÀnlig kommunikation till nÀtbank, smartphones, artificiell intelligens och allt dÀremellan har gjort livet oÀndligt lÀttare, betydligt bekvÀmare och sÀrskilt mer komplicerat. Och medan adopteringen har varit ganska universell Àr spÀnningen kring teknik definitivt mindre utbredd nÀr man tittar pÄ siffrorna.

Enligt en studie frĂ„n Pew Research Center anser 49 procent av amerikanerna sig ”relativt frigjorda och inte sĂ€rskilt entusiastiska över information eller om att fĂ„ mer utbildning, sĂ€rskilt nĂ€r det gĂ€ller att navigera i digital information.” DĂ€remot ansĂ„g 13 procent att de var försiktiga och nyfikna pĂ„ teknik, medan 38 procent var relativt engagerade i digital information och teknik.

Om, som jag, dessa siffror fick dig att ta en dubbeltagning, övervÀga det medium genom vilket du lÀr dig informationen: en teknisk publikation. SjÀlvklart Àr du och din krets inte bara entusiastiska av teknologin, utan förtrollas av det tillrÀckligt för att lÀsa om det mitt pÄ din arbetsdag. Den digitala klyftan utvidgas dock lÄngt bortom din krets och har genomsyrat mÄnga aspekter av det amerikanska livet.

“Typologin belyser de utmaningar som de som fokuserar pĂ„ digitala klyftor och informationskompetens stĂ„r inför nĂ€r de försöker hjĂ€lpa mĂ€nniskor att förbĂ€ttra deras tillgĂ„ng till information och hitta pĂ„litligt material”, skrev författarna till studien.

ÄndĂ„ lĂ„ter hĂ€lften riktigt högt, eller hur? Även med tanke pĂ„ mĂ€ngden mĂ€nniskor pĂ„ landsbygden utan tillrĂ€cklig WiFi-anslutning, Ă€ldre medborgare som inte Ă€r intresserade av teknik alls, och den dĂ€r konstiga kompisen som fortfarande anvĂ€nder en vipptelefon som en freakin ‘caveman, tanken att 150 miljoner Amerikanerna Ă€r inte sĂ„ intresserade av teknik verkar lite lĂ„ngsökta. Lyckligtvis har Pew Research Center nĂ„gra försiktighetsĂ„tgĂ€rder för sina resultat.

”SĂ„ breda som de var, tĂ€ckte frĂ„gorna i denna undersökning inte det stora utbudet av mĂ€nniskors koppling till information och anvĂ€ndning av den. De undersökte inte heller mĂ€nniskors attityder om lĂ€rande och personlig tillvĂ€xt. Undersökningen tĂ€ckte sĂ€rskilda sammanhang och den fokuserade pĂ„ digital tillgĂ„ng till information. Resultaten kan dĂ€rför inte projiceras för alla aspekter av mĂ€nniskors stora erfarenheter av media och information. ”

Det mÄste ÀndÄ vara mer Àn sÄ. Kan det vara det faktum att förtroendet för teknik har avtagit de senaste Ären? Eller kanske det faktum att globala hack har gjort det tekniska klimatet lite mer oroande Àn tidigare? Kanske Àr det bara för att den hastighet som tekniken utvecklas Àr för snabb för att amerikanerna ska kunna följa med.

Verkligheten Àr att teknik Àr ett bestÀmt splittringsbegrepp. Med fler och fler mÀnniskor som blir rÀdda för förÀndringar nÀr det politiska klimatet fortsÀtter sina tumultiga vÀgar utgör tekniken ett obestridligt hot som leverantör av nya och okÀnda tider. TyvÀrr kommer vi inte att gÄ bakÄt nÀr som helst, sÄ det kan vara dags att komma ombord med röstassistenter, förstÀrkt verklighet och drönare.

LÀs mer om skiftande teknologitrender pÄ TechCo