Navigera i det knepiga medicinska tekniklandskapet

Navigera i det knepiga medicinska tekniklandskapet

Den bÀrbara och personliga hÀlsoindustrin har vuxit under de senaste Ären. NÀr allt kommer omkring har App- och Play-butikerna mer Àn 165 000 hÀlsoappar tillgÀngliga och tekniken blir mycket mer avancerad. Men medan tekniska entreprenörer pumpar ut nya appar och bÀrbara datorer i rekordhastighet, saknar mÄnga kunskapen om marknadstilltrÀde och skalbarhet inom sjukvÄrdsindustrin.

I den traditionella medicintekniska sektorn tenderar framgÄngsrika aktörer att ha en konservativ mentalitet som tvingas av ett system som sÀkerstÀller klinisk kvalitet. JÀmför det med tankesÀttet hos den typiska Silicon Valley-teknikentreprenören som rör sig snabbt och bryter saker för att förnya sin bransch, och du hamnar med vad som till sist ledde till Theranos-katastrofen.

SkÀrning av hörn leder inte till lÄngsiktig framgÄng

Alltför ofta skÀr grundare av medicinska nystartade hörn utan avsikt att ta ett kliniskt tillvÀgagÄngssÀtt. Det Àr ett effektivt sÀtt att snabbt testa intresset, men det Àr osannolikt att det sprider en riskvÀrd möjlighet. För att verkligen förbÀttra patientens status mÄste appar och bÀrbara enheter driva pÄ beteendeförÀndringar genom att ta itu med de mest avgörande problemen inom vÄrden.

Spry Health Àr ett utmÀrkt exempel med sin valideringsstudie som övertygade ledande vÄrdorganisationer om paritetseffektivitet med andra standarder för vÄrd. Pharmaphorum rapporterar att Sprys bÀrbara slinga Àr ett kliniskt tillförlitligt mÄtt för blodtryck, hjÀrtfrekvens, syremÀttnad, andning och CO2-övervakning, vilket ledde till en investering pÄ 5,5 miljoner dollar.

Om du vill efterlikna den framgÄngen behöver du en kliniskt robust produkt som klarar dessa tre strategiska krav för marknadstilltrÀde:

Fokusera pÄ klinisk noggrannhet

Wearables har potential att förĂ€ndra sjukvĂ„rden, men bara om de Ă€r korrekta. Till och med nĂ„gra av de mest populĂ€ra bĂ€rbara teknikerna – inklusive Apple Watch, Fitbit Surge och Samsung Gear S2 – visade sig vara felaktiga pĂ„ vissa omrĂ„den.

Innan de kan börja marknadsföra behöver företag en strategi för att definiera och prioritera kliniska indikationer för anvÀndning, positionering kontra alternativ och tillrÀcklig klinisk bevis.

Bygg finansiell infrastruktur

Även en produkt som kan förĂ€ndra vĂ€rlden Ă€r vĂ€rdelös om ingen köper den. En sĂ€ker brandstrategi anger förekomst och förekomst av patientpopulationer; flödet av intĂ€kter och kostnader genom de relaterade vĂ€rdesystemen för vĂ„rdleverans; de kliniska och ekonomiska argumenten för att fĂ„ lĂ€kare, sjukhus och betaltillskott; och rĂ€tt platser för att fĂ„ det framför patienterna.

Entreprenörer antar ofta att patienterna betalar i fickan. De flesta kommer inte. Att samarbeta med en stor aktör – som Rock Health Ventures gör med partnerna Blue Shield of California och CVS Health – Ă€r ett utmĂ€rkt sĂ€tt för nystartade företag att skala hinder för marknaden.

TÀnk pÄ sjukhuskapacitet

Bortsett frÄn effektivitet och ekonomiska faktorer bör grundarna veta vad som krÀvs för att lÀkare och sjukhus erbjuder bÀrbara produkter som en del av ett terapipaket. HÀlsosystemets resurser och kapacitet Àr redan anstrÀngda och uttömda, och nya kliniska lösningar tar dedikerade yrkesverksamma att frÀmja, resurser att stödja, och ibland till och med fysiskt utrymme, sÄ det Àr viktigt att förstÄ de mÀnskliga och lokala barriÀrer som kan förhindra anvÀndning.

Kommer det att ordineras av lĂ€kare eller ges av sjuksköterskor? Hur kommer anvĂ€ndarupplevelsen att integreras med och minska skyldigheterna pĂ„ sjukhusets arbetsbelastning? Vad kan kringgĂ„ eller automatiseras? Dessa frĂ„gor bör diskuteras – om de inte löses – i förvĂ€g.

LÀs mer om hÀlsoteknik pÄ TechCo