Nedbrytning av nÀsta generations MacBook Air avslöjar ökad reparationsbarhet

AirPods Pro-efterfrÄgan Àr sÄ hög att Apple kommer att lÀgga till ytterligare en leverantör 2020

Även om Apples helt nya iPad-proffs fick den största andelen pressuppmĂ€rksamhet vid företagets senaste medieevenemang, vill du definitivt inte sova pĂ„ Apples helt nya MacBook Air. En lĂ„ng tid i början ger Apples nĂ€sta generation MacBook Air mycket till bordet och borde göra en övertygande uppgradering för mĂ€nniskor som vill köpa en ny bĂ€rbar dator.

Specifikt har Apples nya MacBook Air en helt ny Retina-skÀrm, nÀsta generations version av företagets fjÀrilstangentbord (som vi har hört Àr en anstÀndig förbÀttring), inbyggd Touch ID-funktionalitet, en större Force Touch-styrplatta, högre högtalare av hög kvalitet och mycket mer. Och naturligtvis, med detta som en MacBook Air, lyckades Apple göra den bÀrbara datorn tunnare och lite lÀttare Àn sin föregÄngare.

MacBook Air-leveranser började just igĂ„r och de företagsamma folket kl jag fixar det slösade absolut ingen tid pĂ„ att plocka upp en och göra vad de gör bĂ€st – riva ner den.

Naturligtvis Àr tangentbordsmembranet Apple lagt till i sin anteckningsbokslinje för att ta itu med klagomÄl om dess fjÀrilstangentbordsdesign Àr uppenbart nÀr du skakar av en av tangenterna. Om du kommer ihÄg stÄr Apple för nÀrvarande inför nÄgra stÀmningar över den ursprungliga tangentbordsdesignen bland klagomÄl om att tangentbordet blev obrukbart nÀr till och med en liten dammspecifikation dök upp under en nyckel.

BildkÀlla: iFixit

Som vanligt krÀvs för att komma in i MacBook Air en uppsÀttning specialverktyg, det vill sÀga att du inte ska försöka göra det sjÀlv (inte för att det finns en anledning) med vilka generiska verktyg du rÄkar ha som ligger runt huset.

Luften anvÀnder fortfarande externa pentalobes för att hÄlla dig borta, krÀver mycket komponentborttagning för vanliga korrigeringar, och bÄde RAM och lagring Àr lödda pÄ moderkortet. Sammantaget betyder det att Apple har en lÀtt tid med sina kunskaper och verktyg, men den genomsnittliga DIYer Àr utelÀmnad för att torka nÀr det gÀller uppgraderingar. Vi Àr inte de som klagar (okej, ja det Àr vi), men vi hoppas att detta bara Àr början pÄ en uppsving i reparationsbar design.

Som sagt, jag fixar det folk fann att reparationsförmÄgan pÄ MacBook Air Àr mÀrkbart bÀttre Àn pÄ tidigare modeller. Ett blogginlÀgg som lyfter fram alla deras resultat hittar du hÀr.