Netflix testar en abonnemangsavgift pÄ endast 250 Rs i Indien

Netflix introducerar nytt 'högkvalitativt ljud' för TV-tittare

“Netflix-planen Rs 250 Ă€r i experimentella steg och tillĂ„ter anvĂ€ndare att bara titta pĂ„ Standard Definition (SD) -videor pĂ„ en mobil enhet samtidigt”

Netflix testar för nÀrvarande en abonnemangsavgift pÄ 250 Rs med en liten grupp anvÀndare i Indien, en rapport frÄn Ekonomiska tider sÀger. Mobilabonnemanget kostar bara hÀlften av vad Netflix vanligtvis tar ut för sin plan pÄ grundnivÄn, som Àr prissatt till 500 Rs, och Àr i linje med vad varumÀrket lovade för ungefÀr sex mÄnader sedan. Men Àven den experimentella planen Àr dyr jÀmfört med kostnaderna för konkurrenter som Amazon Prime Video och Hotstar. Netflix har testat samma abonnemangsplan Àven i andra lÀnder som Malaysia; det Àr dock första gÄngen det testas i Indien, en av vÀrldens största mobilmarknader.

netflix-2018-600x315

Rs 250 Netflix-planens testning har bekrĂ€ftats officiellt. En talesman för företaget berĂ€ttade The Economic Times, ”Vi kommer att testa olika alternativ i utvalda lĂ€nder dĂ€r medlemmar kan se Netflix pĂ„ sin mobila enhet till ett lĂ€gre pris och prenumerera i kortare intervall. Inte alla kommer att se dessa alternativ och vi kanske aldrig lanserar dessa specifika planer utöver testerna. ”

Den nya Rs 250-planen kommer sÀkert att hjÀlpa Netflix att fÄ fler mobila anvÀndare, en snabbt vÀxande innehÄllskonsument för videostreamingplattformen. Planen i sitt nuvarande tillstÄnd tillÄter endast strömning av innehÄll pÄ standardupplösning (SD) -upplösning och pÄ en enda mobil- eller surfplatta i taget. Planen tillÄter inte anvÀndare att titta pÄ videor pÄ smarta TV-apparater, bÀrbara datorer eller andra enheter. Företagets planer i Indien börjar pÄ Rs 500 och gÄr upp till Rs 800, med stöd för upp till 4K-upplösning och upp till fyra enheter Ät gÄngen för den dyraste planen. Som jÀmförelse tar Hotstar ut Rs 199 per mÄnad och Amazon Prime Video kostar 129 Rs per mÄnad, men endast med stöd för en skÀrm.

I Indien ser företaget inte sin prissĂ€ttning som ett hinder och vill att anvĂ€ndare ska jĂ€mföra prenumerationen med en filmbiljett. Dessutom kommer detta drag frĂ„n företaget efter att Netflix Chief Product Officer Greg Peters sa, ”Vi har precis börjat i Indien. Vi kommer att experimentera med andra prissĂ€ttningsmodeller och se hur det gör i termer av att kunna pĂ„skynda vĂ„r tillvĂ€xt och fĂ„ mer tillgĂ„ng. ”