Netflix’s $ 3-mobilabonnemang kommer till fler marknader

Netflix's $ 3-mobilabonnemang kommer till fler marknader

Förra Äret lanserade Netflix en enda mobilplan i Indien i ett försök att öka antalet prenumeranter för regionen genom att nÄ kunder som inte hade rÄd att betala för en fullfjÀdrad streamingplan. Strax efter det fick vi veta att Netflix testade en liknande plan i Malaysia, ett drag som bekrÀftade sin mobila plan Àr meningsfullt för vissa marknader och att andra lÀnder i regionen kan fÄ samma prenumerationsalternativ som Indien. Goda nyheter: Det visar sig att Netflix inte vill ta mobilabonnemanget till fler marknader i framtiden.

Netflix VD Reed Hastings berÀttade om strategin för Indien vid en konferens i Dehli nyligen, dÀr han avslöjade att Netflix planerar att spendera mer Àn 400 miljoner dollar pÄ lokalt innehÄll mellan 2019 och slutet av 2020. Enligt Hollywood Reporter, det var dÀr Hastings bekrÀftade Netflix ökande intresse för att bredda tillgÀngligheten av sin mobila plan:

Om vi ​​har fantastiskt innehĂ„ll frĂ„n hela vĂ€rlden Ă€r mĂ€nniskor villiga att betala för det. … I USA kostar kabel-tv cirka 75 dollar. HĂ€r [in India], det handlar om $ 3- $ 5. I USA betalar mĂ€nniskor $ 50 för Ă„tkomst till mobiltelefoner. Priserna Ă€r mycket lĂ„ga hĂ€r och marknaden Ă€r mycket stor. Det Ă€r dĂ€rför vĂ„ra 199 rupier per mĂ„nad [mobile-only] prissĂ€ttning Ă€r mycket konkurrenskraftig.

Hastings sa inte vad andra lÀnder kan fÄ det eftertraktade mobilabonnemangsalternativet inom en snar framtid, men hans kommentarer tyder pÄ att utvecklingslÀnder som Indien kan vara de första som fÄr det. Netflix kan fortfarande titta pÄ sÀtt att erbjuda billigare planer pÄ andra marknader, sÀrskilt med tanke pÄ de senaste lanseringarna av Apple TV + och Disney +.

Apple TV + kostar $ 5 per mĂ„nad, men alla som köper ny Apple-maskinvara fĂ„r ett Ă„r gratis. Det Ă€r en bra gratis testavtal som utgör Apples tunna katalog med originalinnehĂ„ll. Disney + har emellertid en mycket rikare katalog och det Ă€r otroligt överkomligt till 7 $ eller mindre per mĂ„nad – dock har Disney + Ă€nnu inte lanserat det pĂ„ de flesta internationella marknader.

Mer intressant för vÀstra marknader skulle vara ett annat Netflix-prenumerationstest som nyligen lanserades i Indien. AnvÀndare kan spara upp till 50% rabatt pÄ sin prenumeration om de betalar för ett helt Är av Netflix Ät gÄngen. Det Àr bara ett test för tillfÀllet, och det Àr oklart om Netflix planerar att erbjuda Ärliga prenumerationer bredare i Indien eller nÄgon annanstans.

THR sĂ€ger att mobilplanen har tagits emot bĂ€ttre Ă€n förvĂ€ntat, vilket hjĂ€lper Netflix att öka sin abonnentbas i regionen. Mihir Shah, Media Partners Asia Vice President för India, uppskattade att Netflix skulle stĂ€nga 2019 med 2 miljoner betalande abonnenter och att över 50% av dem skulle ha mobila planer. ÄndĂ„ finns det gott om utrymme kvar för Netflix att vĂ€xa i Indien och andra asiatiska lĂ€nder de nĂ€rmaste Ă„ren.