Nevada utnÀmnd till Catfishing Capital of USA

Nevada utnÀmnd till Catfishing Capital of USA

Catfishing, handlingen att bedra mÀnniskor för pengar genom att lÄtsas vara nÄgon annan online, Àr lika gammal som sjÀlva internet. Men en ny rapport belyser de stater som sannolikt kommer att bli offer för romantikbedrÀgeriet, med Nevada som toppar rÀkningen.

Andra stater som följde tÀtt bakom inkluderade Washington och Wyoming och utgjorde de tre bÀsta omrÄdena i USA. I andra Ànden av spektrumet ansÄgs South Dakotans vara minst sannolikt att falla för bedrÀgeriet.

Under det senaste Äret har catfishing-bedrÀgerier kostat amerikanska offer 475 miljoner dollar, med en anmÀrkningsvÀrd ökning frÄn tidigare Är som skylts pÄ den nuvarande pandemin.

De bÀsta och vÀrsta Catfishing-staterna

Enligt undersökningen frÄn HighSpeedInternet.com gillar Nevada tydligt att spela pÄ mer Àn bara roulette, med risker som tas pÄ onlinespel som gör det till staten som ser de mest katfiskande offren, med det genomsnittliga offret dÀr förlorar över 14 000 dollar till bedrÀgerierna.

Wyoming och Washington gick inte mycket bÀttre, Àven om invÄnarna i Washington helt klart har djupare fickor Àn de i Nevada, med bedragare som i genomsnitt gör över 33 000 dollar frÄn sina offer.

NÀr det gÀller de minst troliga offren, verkar det som om South Dakotans stolt kan hÀvda att de Àr de mest kunniga med just denna onlinebedrÀgeri, med de fÀrsta offren, tillsammans med Mississipi och Iowa.