Nikes självhäftande skor är tillbaka och du kanske faktiskt har råd med dem

Nikes självhäftande skor är tillbaka och du kanske faktiskt har råd med dem

Vi har väntat i flera år på att skomakare ska utveckla den typ av självhäftande skor som en gång bara verkade vara möjliga i filmer, men det visar sig att det inte är så enkelt att göra smarta skor.

Nike är ett av de företag som har skapat sådana modeller tidigare, inklusive ett för Marty McFly. Men för $ 720 kostar det vanliga paret med självhäftande Nike-sneakers lika mycket som en avancerad smartphone. Men Nike har tänkt ut ett sätt att göra dem mycket billigare, och nästa år kan du äntligen hitta ett par du har råd i butikerna.

Per sko blogg Sole Collector, Bekräftade Nike under sitt kvartalsresultat för andra kvartalet räkenskapsåret 2019 att smarta skor kommer till prestationsbasketmarknaden nästa år.

“Jag är glad att meddela att det nya året kommer vi att lansera en ny adaptiv prestandaplattform i basket till priset på $ 350”, sa Parker. “Vi har en smart sko designad för perfekt passform, och det är ett viktigt steg i att avancera och koppla vår digitala omvandling till produkten.”

Nike Executive Vice President Andy Campion sa sedan att HyperAdapt 2.0 skulle komma under våren 2019 utan att erbjuda ett fast utgivningsdatum. Medan skorna är utformade för att användas på basketplanen kommer ingen att skylla på dig för att visa upp dem offentligt. Och om tekniken hämtar, förvänta dig att Nike ska utrusta fler skor med självspännande teknik.

Om du har dött på att ha skor lika coola som Marty McFly – ja, nästan lika coola – är allt du behöver göra att vänta några månader till. Nackdelen är att du har en sak att oroa dig för när det gäller batteriladdning. Självsnörande skoteknologi förbrukar energi, vilket innebär att dessa barn behöver batterier.