Nintendo-aktier har nått nio år

Nintendo-aktier har nått nio år

Nintendo rider högt: Deras aktier är högre än de har varit på nio år. Varför? På grund av de senaste nyheterna som visar att Nintendo går in på en av världens största spelmarknader, Kina. Det ger ett spel som är mycket populärt i landet till Nintendo Switch, vilket analytiker säger att kommer att debutera i Kina runt mars 2019.

Nyheterna

Wall Street Journal har nyheter om Nintendos stora drag.

“Nintendo-aktier ökade med mer än 7 procent till en nioårig tisdag när investerare välkomnade affären att placera ett av Kinas mest populära videospel – Tencent’s” Honor of Kings “- på Nintendo Switch i vinter. Spelet heter “Arena of Valor” i Europa, och en amerikansk lansering under det namnet är planerad till senare i år, förklarar tidningen.

Hur stor hit är den två år gamla titeln Honor of Kings på den kinesiska spelmarknaden? Det var landets mest intjänande app under andra kvartalet 2017, med i genomsnitt 87 miljoner dollar per månad på iOS. Intressant är att cirka 40 procent av spelets användare i Kina är kvinnor, enligt QuestMobile.

Här är vad det tog Nintendo så lång tid att slå in, som artikeln fortsätter med att förklara.

”I 15 år med början år 2000 blockerade Kina tillverkare av videospelkonsoler från sin marknad och sa att konsolerna kan skada ungdomars utbildning. Efter det öppnades 2015 släppte Sony Corp och Microsoft Corp sina senaste konsoler. Nintendo höll tillbaka, delvis för att konsoler förblir en nischprodukt i ett land där konsumenter är vana att spela på smartphones och persondatorer, säger Journal.

Bli inte för upphetsad än

Nyheten är definitivt en stark signal om att Switch-konsolen och Nintendos smarttelefonspel kan bli en hit på den massiva Kina-marknaden. Men det senaste året har varit en vild åktur för videospelstillverkaren och dess aktier: Deras aktier sköt upp efter det virala fenomenet Pokémon Go lanserades 2016 innan de sjönk längre än någonsin sedan 1990 när investerare insåg att Nintendo inte äger spelet : Det är ett samarbete mellan The Pokémon Company och Niantic Labs … och Nintendo äger bara 32 procent av The Pokémon Company.

Kan Nintendo hänga på sin ledning? Framgången (eller misslyckandet) av Kinas ansträngningar kommer att avgöra Nintendos framtid.