Nintendo hÄller pÄ att lansera tvÄ nya versioner av Switch-konsolen: Rapport

Nintendo hÄller pÄ att lansera tvÄ nya versioner av Switch-konsolen: Rapport

“Enligt rapporten kommer den mindre nya konsolen att fokusera pĂ„ prisvĂ€rdhet och bĂ€rbarhet, medan den större kommer att vara mer kraftfull Ă€n den nuvarande Switch.”

Nintendo hÄller till synes ganska upptagen med sina lanseringsplaner för enheter. En ny rapport frÄn Wall Street Journal uppger att företaget hÄller pÄ att lansera tvÄ nya konsoler baserat pÄ den populÀra Switch-konsolen. Rapporten citerar kÀllor i försörjnings- och komponentkedjan, som har avslöjat att tvÄ nya konsoler nu görs redo för en lansering sÄ snart sommar, eftersom Nintendo vill hÄlla fart pÄ produktförsÀljningen.

De tvÄ konsoler som har pÄstÄs lanseras kommer enligt uppgift att tillgodose tvÄ mycket olika marknadssegment. Den mindre av de tvÄ kommer ocksÄ att vara mer prisvÀrd och ses som en eftertrÀdare av olika slag till Nintendo 3DS bÀrbara konsol. Enligt rapporten kommer denna konsol att ta bort vibrationsfunktionen och har dÀrför inte den modulÀra strukturen med Joy-Cons. Detta överensstÀmmer med tidigare rapporter om att Nintendo pÄ sikt kan lansera en avskalad version av Switch för att behÄlla sin marknadsefterfrÄgan.

Nintendo Switch

Den större av de tvÄ konsolerna förvÀntas under tiden vara mer kraftfull, Àven om det inte finns nÄgot ord om exakt vilken form den kan komma i. WSJs kÀlla har hÀvdat att den hÀr konsolen inte kommer att vara nÄgonstans nÀra formen och prestanda för full- storlekskonsoler som Sonys PlayStation 4 eller Microsofts Xbox One. Det förvÀntas dock lÀgga till funktioner, och viktigast av allt, erbjuda en uppgraderad totalprestanda till den befintliga Nintendo Switch. Det Àr ocksÄ oklart om vilken typ av funktioner det kan lÀgga till den redan smidiga och mÄngsidiga Switch.

Nu pÄ sitt tredje Är har Nintendo Switch haft stor framgÄng med sin modulÀra design och goda övergripande prestanda. Det Àr dock dags att den Äldrande hÄrdvaran uppgraderas eftersom Switch drivs av en fyra Är gammal grafikprocessor NVIDIA Tegra X1. Som ett resultat Àr det mycket troligt att Nintendo helt enkelt kan uppgradera internt pÄ Switch, istÀllet för att lansera en helt ny, kraftfullare och dyrare konsol, eftersom det i huvudsak skulle vara gardinkallet för Switch.

Nintendo har ocksÄ rapporterats vara intresserade av att komma in i smartphoneutrymmet efter att ha offentligt förnekat nÄgot intresse för det. Företaget har sett robust framgÄng med sina iOS- och Android-spel, och detta, i kombination med ökningen av mobilspel och Switchens framgÄng, har ökat förtroendet i företaget för att utforska möjligheten till en speltelefon ocksÄ. Men varumÀrket förvÀntas inte lansera en smartphone snart.