Nintendo kan överväga att lansera sin egen smartphone: rapport

Nintendo kan överväga att lansera sin egen smartphone: rapport

“Nintendo kan mycket v√§l planera att tj√§na pengar p√• spel-smartphones globalt och lansera en enhet i linje med sin framg√•ngsrika Switch-konsol.”

Nintendo har enligt uppgift omprövat sitt beslut att inte kämpa för en andel av den globala smarttelefonmarknaden, enligt olika rapporter som cirkulerar på internet. Enligt en ny rapport har ökningen av spelcentrerade enheter i smartphone-industrin äntligen fångat Nintendos fantasi, som hittills hade fattat ett medvetet beslut att inte späda ut sina ansträngningar och avstå från att göra en smartphone.

En rapport fr√•n DigiTimes, enligt branschk√§llor, “Det har spekulerats i att Nintendo planerar att lansera en spellur som kan integreras med sina Switch-konsoler. Den japanbaserade leverant√∂ren har √§nnu inte svarat p√• s√•dana spekulationer.”

Detta tyder på att det för närvarande inte finns några konkreta planer och inga tips om exakt vad Nintendo kan ha på gång. Flytten kanske bara är i styrelserummet, och företaget kan eventuellt ännu inte ringa om de verkligen skulle fortsätta och göra en Nintendo-märkt smartphone. Många tror att det är en logisk följd av händelser att lansera en smartphone, med tanke på Nintendo Switchs övergripande framgång, liksom Nintendos spel på Android- och iOS-plattformar.

Nintendo Switch

Nintendo slog praktiskt taget guld med Pokemon Go, som de licensierade till USA-baserade utvecklare, Niantic Labs. Spelet var en skenande hit, och även om dess följd drastiskt har minskat sedan det tog världen med storm, kan dess månatliga aktiva användarantal fortfarande vara en avundsjuka för andra utvecklare. De andra spelen, även om de inte ser så upprörande efter, har alla varit mycket framgångsrika på både Android och iOS, vilket ytterligare tyder på att Nintendo måste komma in i smartphone-ekosystemet.

Nintendos produkter är välkända för att de är konkurrenskraftiga och med tanke på de grafiska kraven från det typiska Nintendo-spelet, kan det japanska företaget faktiskt se ut att lansera en smartphone som är mer konkurrenskraftigt prissatt än att bara erbjuda dagens genomsnittliga flaggskeppstelefonspecifikationer. Att göra det skulle dock hämma enhetens livslängd, eftersom en mellanklassanordning kommer att bli föråldrad tidigare än till exempel ett Snapdragon 855-driven flaggskepp.