Nintendo stämmer den populära TikTok / Twitch-stjärnan

Nintendo stämmer den populära TikTok / Twitch-stjärnan
Vad hände nyss? Få företag skyddar aggressivt sina IP-adresser precis som Nintendo. Den japanska speljätten har tidigare inlett massor av upphovsrättsintrång, men det här är den första mot en TikTok-stjärna / Twitch-streamer / vuxenunderhållare.

Med 1,9 miljoner följare på TikTok och mer än 50 000 följare på Twitch har Pokeprincxss en stor närvaro på sociala medier. Varelsernas namn och många tatueringar är ett bevis på hennes kärlek till Pokémon.

Nintendo, å andra sidan, är inte ett fan. För två månader sedan fick hon ett e-postmeddelande från LegalZoom Рföretaget där hon varumärkade sitt användarnamn Рoch avslöjade att Nintendo hade utfärdat ett upphörande och avstått brev.

Nintendo motsatte sig troligtvis Pokeprincxss varumärkes likhet med Pokémon-namnet och det faktum att hon säljer varor baserat på hennes online-personlighet med bilder från den långvariga franchisen.

Som rapporterats av Game Rant antog Pokeprincxss att anv√§nda den imagin√§ra Pok√©mon skulle falla under parodi och klassas som r√§ttvis anv√§ndning. Hon konstaterar att andra streamers anv√§nder ordet ‘poki’ i sina namn och inte har st√§llts inf√∂r juridiska hot, medan m√§nniskor s√§ljer Pok√©mon-fankonst hela tiden.

Vad som kunde ha lagt Pokeprincxss i Nintendos sevärdheter är hennes engagemang i vuxenunderhållningsindustrin och det populära OnlyFans-kontot. Företaget är inte riktigt lika familjevänligt som det var Рkontroversiell mordsimulator Hat kommer förmodligen till Switch Рdet vill inte riskera någon koppling till streameren.

Som ett resultat av brevet har Pokeprincxss tvingats betala Nintendo alla de pengar hon gjort från försäljning av varor och byta namn till digitalprincxss.

Vi vet redan att Nintendo kommer att skicka en rörledande Mario (bildligt) efter den som vågar använda en av dess intellektuella egenskaper utan tillstånd. Det är tidigare riktade devs för en Mario 64-mod, flera ROM-webbplatser, en YouTube-kanal som laddar upp spelets ljudspår, en fan-tillverkad Super Mario 64 PC-port och många fler.