Nokia 1 Android Pie (Go-utgÄvan) uppdateras nu i Indien

Nokia 1 Android Pie (Go-utgÄvan) uppdateras nu i Indien

“Med detta har HMD Global levererat Android Pie-uppdateringen till totalt 22 Nokia-smartphones fram till dags dato”

NÀr det gÀller att tillhandahÄlla den senaste mjukvaruupplevelsen till sina anvÀndare, Àr HMD Global verkligen ett exempel för andra smarttelefontillverkare. Företaget lanserar stÀndigt nya programvaruuppgraderingar för Nokia-telefonerna sÄ snart nya Android-versioner slÀpps av Google. Totalt har till exempel 21 telefoner kört Android Pie ett tag. Nu har Ànnu en telefon frÄn mÀrket fÄtt den söta Android Pie-behandlingen.

Nokia-1-första-intryck-91mobiles-07.jpg

Den senaste Nokia-telefonen för att fÄ den nya firmware Àr Nokia 1. Handenheten har fÄtt Android 9 Pie (Go edition) uppgradering, vilket Àr den lÀttare versionen av operativsystemet för budgettelefoner med lÄg RAM-minne och lagringsutrymme. Uppdateringen slÀpps över luften pÄ ett stegvis sÀtt, sÄ det kan ta lite tid att landa pÄ din telefon. Den senaste versionen av operativsystemet erbjuder en handfull nya funktioner bortsett frÄn vanliga prestandaförbÀttringar.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, ”Med Nokia 1 som fĂ„r sin egen bit av Pie har vi nu en fullstĂ€ndig portfölj av Nokia-telefoner pĂ„ Android 9 Pie, som börjar pĂ„ bara under $ 80. Detta förĂ€ndrar branschparadigmet – alltför lĂ€nge har konsumenter varit tvungna att acceptera Ă€ldre OS-versioner som norm pĂ„ smartphones pĂ„ nybörjarnivĂ„. Vi lever efter vĂ„rt löfte att leverera en telefon som kommer att bli bĂ€ttre över tid genom de senaste upplevelserna och alltid vara uppdaterad. Och med Nokia 1-uppgraderingen till Googles senaste operativsystem kan fans fĂ„ uppdaterade programvaruupplevelser och innovationer frĂ„n Google Ă€ven i det mest prisvĂ€rda segmentet ”.

För att komma ihÄg presenterades Nokia 1 nybörjarutbudet pÄ MWC 2018. Telefonen har en 4,5-tums FWVGA-skÀrm och drivs av en 1,1 GHz fyrkÀrnig MediaTek MT6737M-processor. Smarttelefonen levereras med 1 GB RAM och 8 GB internt lagringsutrymme som kan ökas ytterligare upp till 128 GB genom att sÀtta i ett microSD-kort.

För avbildning har smarttelefonen en 5-megapixelkamera pÄ baksidan med en LED-blixt. För selfies och videosamtal har telefonen en 5-megapixel snapper pÄ framsidan. NÀr det gÀller anslutning fÄr du 4G LTE, dubbla SIM-kortplatser, Wi-Fi, Bluetooth och A-GPS. Ett 2 150 mAh batteri kompletterar listan med specifikationer.

Nokia 1 finns i varmaröd och mörkblÄ fÀrgvarianter. Telefonen erbjuds för 3 999 Rs.