Nokia 1 Plus första intryck: en prisvÀrd port till Android

Nokia 1 Plus första intryck: en prisvÀrd port till Android

“VĂ„ra första intryck av Nokias mest prisvĂ€rda smartphone för 2019 – 1 Plus”

Om det finns ett smarttelefonföretag som verkligen vet hur man tÀcker alla baser Àr det utan tvekan Nokia. Anledningen Àr att företaget just har tillkÀnnagett en uppslamning av smartphones vid sitt pre-MWC-evenemang i Är som tillgodoser alla prisklasser. Av de fyra Android-baserade enheterna som meddelats Àr Nokia 1 Plus den mest prisvÀrda smarttelefonen som du kan ta hand om. SÄ vad fÄr du för din deg? LÄt oss titta nÀrmare pÄ telefonen.

Nokia 1 Plus första intryck02

Nokia 1 Plus drar paralleller till sin föregÄngare pÄ mer Àn ett sÀtt. Faktum Àr att Nokia 1 Plus, som monikern antyder, bara Àr en större version av Nokia 1-smarttelefonen, som lanserades förra Äret. PÄ den noten levereras enheten nu med en större skÀrm som mÀter 5,45 tum med en upplösning pÄ 480 x 960 pixlar. Panelen har ocksÄ ett mer modernt 18: 9-bildförhÄllande och följaktligen kommer du att mÀrka att Nokia 1 Plus har vÀsentligt smidigare ramar Àn sin föregÄngare.

Första intryck av Nokia 1 Plus04

NÀr det gÀller resten av designen har Àven Nokia 1 Plus konstruerats i sin helhet med polykarbonat och telefonen levereras med ett avtagbart bakskal som kan öppnas för att komma Ät det utbytbara batteriet. Smarttelefonen Àr lite snyggare Àn sin föregÄngare, men helt uppriktigt tyckte jag att den nyare designen var ganska tilltalande. Det ger ocksÄ telefonen en mer robust byggnad, och konstigt nog accentuerar kÀnslan i handen ocksÄ. I efterhand kan det ha nÄgot att göra med företagets 3D-nanometerfinish, vilket ger en tröstande struktur pÄ enhetens baksida.

Nokia 1 Plus första intryck05

Placeringen för portar och knappar Àr en standardaffÀr pÄ Nokia 1 Plus, med strömbrytaren och volymvippan som tar plats pÄ enhetens högra fasad. Mot botten kommer köpare att hitta en mikro-USB-port för att ladda smarttelefonen med en monohögtalare placerad pÄ baksidan. Det finns ingen fingeravtryckssensor ombord Nokia 1 Plus, vilket Àr mer Àn acceptabelt med smarttelefonens pris. PÄ baksidan fÄr du ett gammaldags hörlursuttag lÀngst upp pÄ enheten som lÄter dig ansluta dina vanliga hörlurar.

Nokia 1 Plus första intryck09

Under sitt plastchassi drivs Nokia 1 Plus av en fyrkĂ€rnig MediaTek MT6739WW-processor som fungerar tillsammans med en gig RAM och 8 GB inbyggt, anvĂ€ndarutökbart lagringsutrymme. Var inte skrĂ€md över telefonens specifikationer – det Ă€r trots allt en Android-smarttelefon pĂ„ grundnivĂ„, riktad till dem som kommer frĂ„n en funktionstelefon. I den mĂ„n fungerar smarttelefonen bra. Appens lanseringstider var inte de snabbaste och det fanns nĂ„gra mĂ€rkbara skakningar nĂ€r jag hoppade frĂ„n en app till en annan, men för det mesta höll enheten bra. Jag kommer att ha mer att sĂ€ga om 1 Plus-prestanda nĂ€r jag fĂ„r spendera mer tid med den, sĂ„ hĂ„ll ögonen öppna.

Nokia 1 Plus första intryck07

För programvara levereras Nokia 1 Plus med Android Pie Go Edition, som för oinvigda Ă€r en lĂ€tt version av den senaste Android-iterationen och Ă€r helt lager. Vad mer Ă€r, för att utnyttja smarttelefonens lĂ„ga hĂ„rdvara tillĂ„ter Android Go köpare att ladda ner ‘Go’ -versionen av nĂ„gra populĂ€ra appar. Dessa appar behĂ„ller de flesta av kĂ€rnfunktionerna hos sina vanliga motsvarigheter utan att Ă€ta upp systemets resurser sĂ„ mycket, vilket gör dem vĂ€l lĂ€mpade för enheter som 1 Plus.

Första intryck av Nokia 1 Plus10

I kameravdelningen har Nokia 1 Plus ett par 8MP- och 5MP-sensorer placerade pÄ baksidan respektive framsidan. TyvÀrr kunde jag inte ta bilder med enheten pÄ utstÀllningsgolvet, sÄ du mÄste vÀnta pÄ vÄr fullstÀndiga recension av enheten för att fÄ veta mer om detsamma. NÀr det gÀller batteriet drivs handenheten av en 2500 mAh-cell som, som jag nÀmnde tidigare, Àr utbytbar.

Första intryck av Nokia 1 Plus15

NÀr det gÀller prissÀttningen kommer Nokia 1 Plus att sÀljas för $ 99 (~ Rs 7000) och kommer att sÀljas frÄn och med nÀsta vecka. Medan det finns en handfull fullfjÀdrad Android-smartphone i det hÀr prissegmentet, skulle det vara intressant att se hur 1 Plus lyckas sticka ut, om och nÀr den lanseras i Indien.