Nokia 2.2 unboxing och första intryck: en melange av gammalt och nytt

Nokia 2.2 unboxing och första intryck: en melange av gammalt och nytt

“En smyga pĂ„ Nokias senaste prisvĂ€rda telefon – Nokia 2.2”

Den finska jĂ€tten Nokia har haft ett hektiskt schema i Ă„r. Efter att ha presenterat en massa enheter pĂ„ MWC, lanserade företaget nyligen tvĂ„ av dem – Nokia 3.2 (recension) och 4.2 (recension) – i Indien. Och nu, bara nĂ„gra dagar efter, har varumĂ€rket lanserat en Ă€nnu mer prisvĂ€rd enhet i form av Nokia 2.2, som inte bara levereras med den senaste Android-programvaran utan ocksĂ„ har ett avtagbart batteri som liknar smartphones frĂ„n det förflutna. Jag lyckades fĂ„ tag pĂ„ Nokias ‘throwback-modern’ smartphone och hĂ€r Ă€r mina praktiska intryck av samma sak. Men innan det, lĂ„t oss ta en snabb titt pĂ„ telefonens lĂ„dinnehĂ„ll.

Nokia 2.2 första intryck 001

Nokia 2.2 levereras packad i en vit kartong, vid öppning som köpare hittar sjÀlva smarttelefonen, följt av dokumentation, en vÀggladdare och en mikro-USB-kabel. Till min bestörtning kommer detaljhandelsenheten inte med ett par hörlurar, men det Àr inte riktigt ovanligt för telefoner i detta prissegment.

Nokia 2.2 första intryck 001

DesignmÀssigt har Nokia utrustat sin senaste smartphone i ett plastskal. Men till skillnad frÄn den matta plastfinishen pÄ Realme C2 (recension) har Nokia 2.2 en blank yta som blir ganska flÀckig. Det betyder ocksÄ att telefonen Àr ganska hal, sÄ jag skulle inte rekommendera att du anvÀnder den bara med en hand i en upptagen tunnelbana. Du mÄste ocksÄ ha pÄ dig en mikrofiberduk hela tiden om du vill hÄlla telefonen i orört skick. Med detta sagt, trots leverans med en 5,71-tums skÀrm, kÀnns Nokia 2.2 ganska kompakt i handen.

Nokia 2.2 första intryck 014

Till skillnad frĂ„n de flesta Android-telefoner har Nokia 2.2 en avtagbar bakpanel som kan öppnas för att exponera smarttelefonens utbytbara batteri. Du hörde det rĂ€tt – batteriet ombord Nokia 2.2 Ă€r inte bultat i dess chassi och kan istĂ€llet enkelt tas bort och ersĂ€ttas med en annan enhet. Dessutom kan du till och med köpa separata Xpress-on-omslag för att sprida upp designen pĂ„ telefonen. Och Ă€ven om telefonen inte levereras med en fingeravtryckssensor, kompenserar den nĂ„got genom att erbjuda ansiktsigenkĂ€nning. Under min korta tid med enheten kĂ€nde programvaran igen mitt ansikte, Ă€ven om upplĂ„sningens animering kunde ha varit snabbare.

NÀr det gÀller resten av portarna och knapparna har Nokia 2.2 en volymvippa och en strömbrytare pÄ höger sida. Smarttelefonens vÀnstra ryggrad innehÄller en dedikerad Google-tangent, som kan tryckas lÀnge för att Äberopa sökassistenten. Slutligen levereras handenheten med ett 3,5 mm hörlursuttag som finns pÄ toppen, tillsammans med en mikro-USB-port för laddning som har placerats lÀngst ner.

Nokia 2.2 första intryck 004

FramifrÄn har Nokia 2.2 en 5,71-tums HD + -panel som blir tillrÀckligt ljus. Panelen har ocksÄ anstÀndiga betraktningsvinklar, och den levereras med en liten vattendroppformad skÄra ovanpÄ och dÀrmed banar vÀg för en uppslukande filmupplevelse.

Nokia 2.2 första intryck 003

Nokia 2.2 drivs av en MediaTek Helio A22-processor som fungerar tillsammans med 2 GB eller 3 GB RAM. PÄ motsvarande sÀtt fÄr köpare antingen 16 GB eller 32 GB inbyggt, anvÀndarutökbart lagringsutrymme med telefonen. Under min tid med enheten stötte jag inte pÄ nÄgra större fall av fördröjning eller hakning. Det fanns nÄgra anvÀndargrÀnssnitt medan jag navigerade genom menyerna, men allt som allt var jag nöjd med telefonens prestanda.

Nokia 2.2 första intryck 012

För kameror levereras Nokia 2.2 med ett par 13MP- och 5MP-sensorer pÄ baksidan respektive framsidan. Medan det Àr för tidigt att fatta nÄgon bedömning av telefonens kamerafÀrdighet sÄg de första bilderna som jag klickade med telefonen lovande ut.

Nokia 2.2 första intryck 010

Nokia 2.2 drivs av ett 3000 mAh batteri. Handenheten startar Android Pie och sedan dess del av Googles Android One-projekt kommer telefonen att fÄ programuppdateringar de nÀrmaste tvÄ Ären. I sjÀlva verket Àr handenheten kanske den mest prisvÀrda smarttelefonen som har bekrÀftats för att fÄ Android Q-uppdatering. NÀr det gÀller prissÀttningen kommer handenheten att finnas tillgÀnglig för Rs 6,999 och Rs 7,999 för 2 GB RAM-variant respektive 3 GB RAM-modell. För priset kommer smarttelefonen att gÄ upp mot enheter som Realme C2 och Redmi 7 (recension). Det blir intressant att se hur telefonen gÄr mitt i tÀvlingen, sÄ hÄll dig uppdaterad för vÄr fullstÀndiga recension.

Foton av Raj Rout