Nokia 3.1 börjar ta emot Android Pie-uppdatering, meddelar HMD Global

Nokia 3.1 börjar ta emot Android Pie-uppdatering, meddelar HMD Global

“Nokia 3.1 lanserades i maj f√∂rra √•ret med Android Oreo tillsammans med ett l√∂fte om tv√• √•rs uppdatering av programvaruversion, s√• det kommer sannolikt att f√• Android Q n√•gon g√•ng n√§sta √•r.”

HMD Global meddelade igår att dess prisvärda Nokia 3.1 (Nokia 3 2018) får Android Pie-uppdatering. HMD: s Chief Product Officer, Juho Sarvikas, har förklarat nyheterna på Twitter på Pi Day och han har också nämnt att dess enheter blir bättre med tiden. Men för närvarande har ingen svarat på Juhos tillkännagivande som visar skärmdumpen för OTA-uppdateringen, så en detaljerad ändringslogg är för närvarande inte tillgänglig.

I januari delade HMD sin färdplan för Android Pie-uppdatering på Twitter. Medan Nokia 3.1 Plus fick uppdateringen senare än planerat, verkar det som om Nokia 3.1 är rätt i tid. De flesta smarttelefontillverkarna har rätt schema för att distribuera mjukvaruuppdateringen för deras senaste flaggskepp men för mellanklassare ligger de oftast efter.
Twitter_Nokia 3.1Android Authority, publikationen har erkänt HMD Global som den bästa pajdistributören i branschen och samtidigt meddela uppdateringsnyheterna på Twitter, har Juho sagt att fira erkännandet har det beslutat att lansera Pie-uppdateringen på Nokia 3.1. Smarttelefonen lanserades i maj förra året med Android Oreo tillsammans med förklaringen att den kommer att få två års versionuppdateringar och tre års säkerhetsuppdateringar. Så vi kan hoppas att det sannolikt kommer att få den mest efterlängtade Android Q någon gång nästa år.

Som nämnts tidigare har ingen detaljerad ändringslogg över uppdateringen avslöjats ännu, det är redan känt att uppdateringen kommer att vara över 1 GB och ta med funktioner som omdesignat användargränssnitt, navigationsgester, adaptiv ljusstyrka och adaptivt batteri till Nokia 3.1. Uppdateringen kommer också att innehålla skärmdumpredigerare, volymkontrolländringar och rotationslås.