Nokia 3.2 första intryck: en vÀrdig uppgradering

Nokia 3.2 första intryck: en vÀrdig uppgradering

“PĂ„ nĂ€ra hĂ„ll med Nokias senaste prisvĂ€rda telefon – Nokia 3.2”

Försök, försök tills du lyckas – det verkar vara mottot Nokia följer i Ă„r. Medan förra Ă„rets Nokia 3.1 var en övertygande prisvĂ€rd telefon, överskuggades den av tĂ€vlingen. Men med sin eftertrĂ€dare – lĂ€mpligt benĂ€mnd Nokia 3.2 – har företaget valt att utrusta enheten med en betydligt kraftfullare SoC och har ocksĂ„ gett designen en ansiktslyftning. Jag lyckades fĂ„ tag pĂ„ en enhet vid Ă„rets MWC, och hĂ€r kĂ€nner jag att det kan skapa krusningar i den indiska smarttelefonindustrin.

Nokia 3.2 första intryck02

I mina böcker Àr Nokias 3.2 DEN smarttelefon att fÄ om du har spenderat alla dina pengar pÄ streamingtjÀnster som Netflix. Enheten Àr extremt överkomlig och till priset, erbjuder en massiv 6,26-tums HD + -skÀrm och ett enormt 4000 mAh-batteri, vilket gör det till en givning för mÀnniskor som gillar att konsumera media i farten.

Nokia 3.2 första intryck 03

Tack och lov, trots sin massiva skÀrm eller sitt nötiga batteri, kÀnns inte smarttelefonen för otrevlig i handen eftersom den levereras med smala ramar och en relativt snygg omkrets som mÀter 8,6 mm. Jag skulle dock fortfarande rekommendera köpare att vara försiktiga nÀr de anvÀnder smarttelefonen med bara en hand eftersom det inte Àr den mest gripande smarttelefonen pÄ marknaden. Det beror delvis pÄ telefonens glansiga rygg som Àr lika hal som det Àr en fingeravtrycksmagnet.

Nokia 3.2 första intryck07

Precis som Nokia 4.2 (första intryck) har Nokia 3.2 ocksÄ en Google Assistant-tangent och en strömbrytare med en inbyggd lysdiod. Det finns ocksÄ en fingeravtryckssensor pÄ baksidan av enheten, men den funktionen Àr endast begrÀnsad till 32 GB-varianten av enheten. TyvÀrr kunde jag inte riktigt testa sensorn men efter min erfarenhet av 4.2 borde den vara ganska tillförlitlig.

Nokia 3.2 första intryck10

I prestationsavdelningen stöds Nokia 3.2 av Qualcomms Snapdragon 429 SoC som fungerar tillsammans med antingen 2 GB eller 3 GB RAM. Beroende pÄ vilken variant du vÀljer fÄr du antingen 16 GB eller 32 GB inbyggt, anvÀndarutökbart minne med enheten. Intressant nog kÀndes Nokia 3.2 inte sÄ flytande som dess större syskon under min första period med enheten. Det Àr ganska konstigt, eftersom prestandadeltaet mellan de tvÄ processorerna inte Àr sÄ stort. Jag kommer dock att reservera mitt omdöme tills jag har tillbringat lite mer tid med enheten, sÄ hÄll ögonen öppna för detsamma.

Nokia 3.2 första intryck08

För att tillgodose anvĂ€ndarens fotograferingsbehov erbjuder Nokia 3.2 ett par 13MP- och 5MP-sensorer pĂ„ baksidan respektive fronten. Medan kamerainstĂ€llningen ser lovande ut pĂ„ papper, mĂ„ste jag spendera lite mer tid med sensorerna för att fĂ„ en ordentlig mĂ€tning pĂ„ smarttelefonens kamerafĂ€rdighet. Med det sagt Ă€r det anmĂ€rkningsvĂ€rt att smarttelefonen kĂ€mpade för att fokusera ordentligt pĂ„ ett Ă€mne i demozonen i Barcelona, ​​och slutartiden var lite lĂ„ngsam ocksĂ„.

Nokia 3.2 första intryck12

Nokia 3.2 Àr en Android One-enhet och pÄ motsvarande sÀtt erbjuder köpare en lager, utan krusiduller Android Pie-upplevelse. Smarttelefonen börjar vid $ 139 (~ Rs 10.000), vilket Àr vÀrt att se upp för. TyvÀrr finns det dock inga detaljer om nÀr enheten kommer till de indiska strÀnderna. Vi hÄller dig uppdaterad nÀr och nÀr jag fÄr mer information, sÄ fortsÀtt titta pÄ det hÀr utrymmet.