Nokia 4.2 första intryck: överbrygga klyftan mellan budget och prisvÀrd

Nokia 4.2 första intryck: överbrygga klyftan mellan budget och prisvÀrd

“VĂ„ra första intryck av Nokias senaste aktör i det prisvĂ€rda segmentet – Nokia 4.2”

Nokia verkar ha ett smarttelefonsortiment för varje nummer. I sjĂ€lva verket kan du förmodligen namnge en Nokia-smartphone om du rĂ€knar frĂ„n en till nio – Nokia 1 Plus (första intryck), Nokia 2 (första intryck), Nokia 3.2 … och sĂ„ vidare och sĂ„ vidare. Men fram till idag hade företaget inte en serie som började med fyra. Ärligt talat, jag kĂ€nner att det delvis Ă€r anledningen till att folk pĂ„ HMD till och med kom med Nokia 4.2 – för att gĂ„ i full cirkel. Jag gick hands-on med enheten pĂ„ MWC och hĂ€r Ă€r mina första intryck av samma sak.

Nokia 4.2 första intryck17

För mig kĂ€ndes utformningen av Nokia 4.2 kusligt som företagets 6.1 lanserades för ett tag sedan i Indien. I sjĂ€lva verket, om du letar upp bĂ„da enheterna online, kommer du att vara hĂ„rt pressad att skilja mellan de tvĂ„ smartphonesna. Nu Ă€r det inte en dĂ„lig sak i sig, eftersom jag Ă€lskade designen av Nokia 6.1 och jag Ă€r glad att den har skjutits in i företagets billigare erbjudande. NĂ€r det gĂ€ller material som anvĂ€nds för konstruktion har Nokia inredt 4.2 med 2,5D böjt glas pĂ„ bĂ„da, bĂ„de framsidan och baksidan som hĂ„lls samman av en plastplĂ„t. Allt övervĂ€gs, designen kĂ€nns riktigt elegant, sĂ€rskilt i företagets “rosa sand” -fĂ€rg som tillfĂ€lligt lockar mycket mindre flĂ€ckar och fingeravtryck Ă€n enhetens svarta fĂ€rgvariant.

Nokia 4.2 första intryck09

För portar och knappar hittar köpare volymvippan samt strömbrytaren pÄ enhetens högra ryggrad. Intressant nog har Nokia inbÀddat en aviseringslampa inuti strömbrytaren som visar en andningseffekt för att signalera inkommande meddelanden. Du fÄr ocksÄ en dedikerad Google Assistant-tangent pÄ smarttelefonens vÀnstra fasica, som enligt min vetskap inte kan ombildas till nÄgon annan funktion. Slutligen finns det en fingeravtryckssensor placerad mot enhetens baksida som under min testning fungerade bra. LÄsning animationen kunde ha varit lite snabbare men sensorn var ganska exakt under mina första gÄngen.

Nokia 4.2 första intryck01

Nokia 4.2 har en 5,71-tums HD + IPS-panel med ett bildförhÄllande pÄ 19: 9. Panelen i sig Àr tyst trevlig, men jag skulle ha velat se fler pixlar klÀmda in i skÀrmen. Oavsett blir skÀrmen tillrÀckligt ljus, har solida betraktningsvinklar, uppvisar kraftfulla fÀrger och viktigast av allt, fartyg med ett litet vattenfall. DÀrför, sÄvida du inte tittar pixelvis (som jag var), bör skÀrmen pÄ Nokia 4.2 bana vÀg för en trevlig mediekonsumtionsupplevelse.

Nokia 4.2 första intryck08

Att köra smart pÄ Nokia 4.2 Àr en Snapdragon 439 CPU som kan kopplas ihop med antingen 2 GB eller 3 GB RAM. PÄ motsvarande sÀtt fÄr du antingen 16 GB eller 32 GB inbyggt, anvÀndarutökbart lagringsutrymme. Under min korta period med enheten var jag rimligt nöjd med smarttelefonens prestanda. Förinstallerade appar öppnades snabbt, anvÀndargrÀnssnittsanimationer kÀndes smidiga och enheten lyckades ocksÄ hÄlla en handfull appar i minnet. Jag lÀgger smarttelefonens prestanda genom sina steg i min fullstÀndiga recension av enheten, sÄ hÄll dig limmad pÄ vÄr webbplats för detsamma.

Nokia 4.2 första intryck05

För optik har Nokia 4.2 en dubbelkamerainstallation pÄ baksidan, som bestÄr av ett par 13MP- och 2MP-sensorer med f / 2.2-blÀndare. För selfies kommer smarttelefonen med en 8MP, f / 2.0 front-shooter. De första bilderna jag tog med enheten sÄg lovande ut och smarttelefonens bakÄtriktade sensorer höll sig bra Àven i lanseringshÀndelsens svagt upplysta rum. TyvÀrr kunde jag inte överföra bilderna frÄn enheten till min smartphone, men sitta hÄrt eftersom jag har massor av bilder att visa nÀr vÄr fullstÀndiga recension kommer pÄ nÀtet.

Nokia 4.2 första intryck13

Precis som alla andra Nokia-smartphones Àr Nokia 4.2 ocksÄ ett Android One-erbjudande och dÀrför fÄr köpare som vÀljer enheten en vanilj Android-upplevelse. Handenheten drivs av ett 3000 mAh batteri och det börjar vid $ 169 för basvarianten med 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme.