Nokia 4.2 vs Redmi 6 Pro vs Realme U1: pris, specifikationer jÀmfört

Nokia 4.2 vs Redmi 6 Pro vs Realme U1

HMD Global har presenterat en massa smartphones vid MWC, och en av pÀrlorna bland dem Àr Nokia 4.2. Till skillnad frÄn vad namnet antyder Àr den hÀr telefonen inte en uppgradering utan en första frÄn en ny serie. Det Àr ett prisvÀrt erbjudande, men har nÄgra designfunktioner som definitivt ger det en förstklassig atmosfÀr. Nokia 4.2 Àr den perfekta konkurrenten till Redmi 6 Pro och till och med Realme U1. BÄda telefonerna sÀljer mycket bra i Indien, men det kan förÀndras med ankomsten av deras nya konkurrent. HÀr Àr en jÀmförelse av Nokia 4.2-priset och specifikationerna med Redmi 6 Pro och Realme U1.

Nokia 4.2 vs Redmi 6 Pro vs Realme U1

Nokia 4.2 vs Redmi 6 Pro vs Realme U1 pris

Den genomsnittliga globala Nokia 4.2-prislappen Àr $ 169 (ungefÀr 12 000 Rs). Det Àr dock priset pÄ nybörjarmodellen med 2 GB RAM, sÄ 3 GB RAM-varianten borde kosta nÄgot högre. NÀr det gÀller Redmi 6 Pro-priset i Indien, har smarttelefonen ett startpris pÄ Rs 8,999 för sin 3 GB RAM-modell, medan 4 GB-varianten gÄr till R 10,999. Realme U1 har ocksÄ 3 GB och 4 GB RAM-modeller som kan köpas till Rs 10,999 respektive Rs 13,499.

Nokia 4.2 första intryck16Nokia 4.2

Nokia 4.2 vs Redmi 6 Pro vs Realme U1 specifikationer

Nokia 4.2 har verkligen satsat mycket pĂ„ sin design trots det lĂ„ga priset. Den levereras med en smörgĂ„s i glas och har ocksĂ„ en droppskĂ€rning pĂ„ skĂ€rmen. Ramen Ă€r dock gjord av plast. En annan intressant aspekt Ă€r att dess strömbrytare innehĂ„ller en LED-ring som pulserar nĂ€r det finns olĂ€sta meddelanden. Men pengarna stannar inte dĂ€r – den hĂ€r telefonen har till och med fĂ„tt en Google Assistant-knapp pĂ„ sidan.

Redmi 6 Pro har ett vanligt hack och inga designhöjdpunkter som de pÄ Nokia 4.2. Den har en metallplatta som ger den en liten bit av premiumkÀnsla. Realme U1s bakre skal Àr tillverkat av plast som gör att det ser ut som glas med en speciell lamineringsprocess. Dess frÀmre yta har ett tÄrfall som ser ut att uppfylla sina helskÀrmsliv. Alla tre av dessa telefoner har sina fingeravtrycksskannrar placerade pÄ ryggen, precis bredvid sina dubbla bakre kameror. De kommer med 3,5 mm hörlursuttag samt microSD-kortplatser.

redmi_6_pro12Xiaomi Redmi 6 Pro

Kommer till sina interna, anvÀnder Nokia 4.2 Snapdragon 439-chipset, som har en octa-core 2GHz-processor och en Adreno 505 GPU. 2 GB RAM-modellen kommer med 16 GB lagringsutrymme, medan alternativet 3 GB RAM erbjuder 32 GB lagringsutrymme ombord. Redmi 6 Pro har utrustats med Snapdragon 625-modellen, som gör en 2 GHz-oktakÀrnig CPU och en Adreno 506 GPU. Basmodellen erbjuder 3 GB RAM-minne och 32 GB lagringsutrymme, medan dess 4 GB RAM-modell levererar 64 GB lagringsutrymme. Slutligen har Realme U1 en Mediatek Helio P70-chipset, som kör en 2,1 GHz oktakÀrnprocessor och en Mali-G72 MP3 GPU. Dess RAM / lagringskonfiguration Àr densamma som för Xiaomi-handenheten.

Nokia 4.2 Àr en Android One-telefon och kör dÀrmed lager Android Pie. Det betyder ocksÄ att endast kameraappen Àr det viktigaste tillskottet frÄn HMD Global, med de andra funktionerna som lagras. Redmi 6 Pro anvÀnder naturligtvis MIUI 10, sÄ du vet vad du kan förvÀnta dig om du har anvÀnt den hÀr programvaran tidigare. Realme U1 kör ColorOS 5.2, som Àr en annan kinesisk ROM som har mÄnga saker gemensamt med MIUI. Alla tre telefonerna har mjukvarubaserade ansiktslÄsningsfunktioner.

Realme U1 Fiery Gold 07Realme U1

De dubbla kamerainstÀllningarna för dessa tre telefoner syftar till att leverera bokeheffekter i sina portrÀttlÀgen. Den pÄ Nokia 4.2 innehÄller en 13MP huvudsensor och en 2MP djupsensor, medan den pÄ Redmi 6 Pro innehÄller en 12MP huvudsensor och en 5MP djupsensor. Realme U1 levereras ocksÄ med en 13MP huvudgivare och en 2MP djupgivare. AI-baserade kamerafunktioner finns pÄ alla dessa tre enheter. PÄ tal om selfies, det Àr hÀr Realme U1 har en ledning tack vare 25MP frÀmre kamera. Nokia-handenheten levereras med en 8MP-skytt, medan Redmi 6 Pro har en 5MP-kamera pÄ framsidan.

Om du letar efter en telefon med stor batteritid Àr Redmi 6 Pro den enhet du ska anvÀnda. Den har utrustats med en 4000 mAh cell som stöder 10W snabb laddning. NÀr det gÀller den nya Nokia 4.2 kommer den med ett 3000 mAh batteri. Och Realme U1 bÀr en cell pÄ 3 500 mAh inuti den.

Nokia 4.2 första intryck11Nokia 4.2

Alla tre Àr solida, prisvÀrda smartphones nÀr det gÀller vad de erbjuder. Det lÄga minnet i Nokia 4.2 Àr lite av ett bekymmer, men det faktum att det kör Android One bör ge lite paus. LÄt oss nu vÀnta och se hur lÄng tid det tar innan telefonen anlÀnder till Indien.