Nokia 9 PureView första intryck: fem kameramagi

Nokia 9.1 PureView-specifikationer inkluderar Snapdragon 855 SoC och 5G-support: rapport

“HĂ€r Ă€r vad vi gör av Nokias senaste flaggskepp – Nokia 9 PureView”

Nokias comeback under ledning av HMD Global har varit ganska framgÄngsrik, verkar det. Med detta sagt, medan kunder över hela vÀrlden har haft företagets prisvÀrda Android-erbjudanden, vÀntar bÄde fans och kritiker fortfarande pÄ att Nokia ska lansera ett ordentligt flaggskepp som kan ge Samsungs Galaxy S10 (första intryck) en löpning för sina pengar. NÄvÀl, pÄ MWC i Är tog företaget omslaget frÄn Nokia 9 PureView, ett flaggskepp som vid första anblicken ser ut som att skÀra av sig sjÀlv en del av premium-smarttelefonmarknaden, tack vare dess penta-kamerainstÀllning pÄ baksidan. Jag tog hands-on med enheten och hÀr Àr vad jag gör av den.

Nokia 9 PureView första intryck 03

Förra Äret granskade redaktionen pÄ 91mobiles flera smartphones frÄn Nokias stall och jag kan inte tÀnka mig en enda enhet vars design inte lÀmnade ett bestÄende intryck pÄ oss. Företaget vet hur man gör snygga smartphones och dess senaste erbjudande ser ocksÄ ut. Nokia 9 har en serie 6000 aluminiumram och levereras med glas bÄde pÄ framsidan och baksidan. Men till skillnad frÄn Nokia 8 Sirocco jag granskade för ett tag sedan kÀnns Nokia 9 PureView mer raffinerad i handen. MetallbeklÀdnaden har avfasats för att inte bita en anvÀndares hÀnder och det finns inga skarpa kanter pÄ enheten heller.

Nokia 9 PureView första intryck13

Dessutom, trots leverans med en 5,99-tums skÀrm, kÀnns inte Nokia 9 PureView massiv i handen. TvÀrtom Àr det en av de mest bekvÀma enheterna jag har haft pÄ ett showgolv i Barcelona Àn.

Nokia 9 PureView första intryck15

Det finns mycket mer att tycka om designen av smarttelefonen, kom ihÄg. Till att börja med kommer smarttelefonen med IP67-certifiering, vilket innebÀr att den kan överleva oavsiktliga (eller avsiktliga) kast i poolen. Dessutom fÄr du ocksÄ stöd för Qi trÄdlös laddning med enheten och dÀrför kan du helt enkelt placera Nokia 9 PureView pÄ ett kompatibelt trÄdlöst laddningsfack för att juicera upp det. Och slutligen har smarttelefonen den nu moderna fingeravtryckssensorn pÄ displayen samt ansiktsigenkÀnning för sömlös biometrisk autentisering.

Nokia 9 PureView första intryck19För portar och knappar hittar du volymvippan och strömbrytaren den högra ryggraden, tillsammans med en dedikerad Google Assistant-tangent pÄ smarttelefonens vÀnstra sida. TyvÀrr utelÀmnar enheten hörlursuttaget, sÄ du mÄste anvÀnda en dongel för att ansluta ett par 3,5 mm hörlurar.

Nokia 9 PureView första intryck21

Medan Nokia 9 PureView ser ut som de flesta andra Android-flaggskepp framifrĂ„n, har den en distinkt design nĂ€r du tittar pĂ„ dess baksida. Anledningen Ă€r att handenheten Ă€r den första smarttelefonen i vĂ€rlden som levereras med totalt fem kameror pĂ„ baksidan. Det stĂ€mmer, lĂ„t det numret sjunka in. Dessutom, istĂ€llet för att placera linserna i en rak linje, har Nokia ordnat sensorerna (liksom den inbyggda blixten) i ett sexkantigt mönster. Vad det resulterar i Ă€r en unik design som inte liknar nĂ„gon annan pĂ„ marknaden – prata om att göra ett uttalande.

Nokia 9 PureView första intryck12

För visning har företaget valt att förse sitt senaste flaggskepp med en 5,99-tums p-OLED-skÀrm med 2K-upplösning. LÀgga till listan över proffs, kommer skÀrmen med stöd för HDR10, vilket gör upplevelsen av mediekonsumtionen mycket mer uppslukande. Jag vill ocksÄ pÄpeka att till skillnad frÄn Nokia 8 Sirocco, skÀrmen pÄ Nokia 9 PureView inte lutar i kanterna, vilket för mig Àr en bra sak. Du förstÄr, böjningen i displayen pÄ Nokia 8 Sirocco orsakade en onaturlig fÀrgförskjutning, som irriterade ögonen. PÄ baksidan Àr mina första intryck av panelen pÄ Nokia 9 PureView ganska positiva. SkÀrmen blev tillfredsstÀllande ljus och hade ingen vridning av problem med fÀrgförskjutning heller.

Nokia 9 PureView första intryck07

LÄt oss ta itu med telefonens rubrik, eller hur? Nokia 9 PureViews penta-kamera-instÀllning pÄ baksidan bestÄr av tre monokroma sensorer och tvÄ RGB-sensorer, som alla fungerar samtidigt pÄ varje bild. Alla kameror pÄ enhetens baksida har 12MP-sensorer och följaktligen, varje gÄng du trycker pÄ slutarknappen, kommer alla fem bildsensorer att fÄnga scenen vid olika exponeringsnivÄer. Smartphone slÄr sedan samman alla de fem bilderna till ett 12MP-foto genom att utnyttja Qualcomms heterogena datorplattform och tilldela uppgifter till enhetens CPU, GPU, ISP och DSP. Resultatet? En högkvalitativ bild med imponerande detaljer, bÄde i skuggorna och höjdpunkterna och det fantastiska dynamiska omfÄnget. Det Àr Ätminstone vad Nokia hÀvdar.

Nokia 9 PureView första intryck25

Dessutom lÄter Nokia 9 PureView köpare fÄnga okomprimerade RAW-foton och redigera dem omedelbart i Adobes Lightroom-app för Android. Du kan till och med spela in 4K HDR-videor med rumsligt ljud pÄ enheten!

Jag gillar inte att lÀmna er pÄ en klippvÀgg, men tyvÀrr mÄste du vÀnta ett tag innan jag kan berÀtta om smarttelefonens fotograferingsförmÄga. Jag kan dock ge dig en smygtitt pÄ ett kameraprov som tagits med Nokia 9 PureView.

Nokia-9-kameraprov

En sak Ă€r helt tydlig – Nokia 9 PureView Ă€r den hetaste fastigheten i fotografivĂ€rlden just nu. Åh, och smarttelefonen levereras med en 20MP selfie-shooter. LĂ€tt att missa en kamerasensor nĂ€r du pratar om fem, amirite?

Nokia 9 PureView första intryck11

Okej, pÄ de inte sÄ bra grejerna. Nokia har utvecklat Nokia 9 PureView i över ett Är och följaktligen levereras smarttelefonen med en daterad Snapdragon 845-processor. FörstÄeligt nog kommer smarttelefonen att spela ikapp till nuvarande generationens flaggskepp, sÀrskilt nÀr du rÀknar med 45 procents prestationsstöt i enheter som stöds av Qualcomms Snapdragon 855-chip. Dessutom drivs smarttelefonen av ett 3 320 mAh batteri, vilket till och med med Googles Vanilla Android One-hud kanske inte rÀcker för kraftanvÀndare. Som sagt, det Àr för tidigt för mig att kommentera batteriets livslÀngd utan att ta telefonen genom dess steg, sÄ jag vÀntar innan jag ger dig en ordentlig dom.

Nokia 9 PureView första intryck01

För att avsluta saker och ting pÄ ett bra sÀtt, kör Nokia 9 PureView Android Pie och en Android One-enhet bör fÄ sÀkerhetsuppdateringar och programvarupatcher ett tag. Handenheten har varit konkurrenskraftigt prissatt till $ 699, vilket gör det till ett lockande alternativ för fotofantaster. För mer information om smarttelefonen, hÄll dig uppdaterad pÄ vÄr blogg.